Virágzó vidékünk

Csodás volt a hajnali égbolt a Salgói várnál

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter
A történelmi erőd mindig kínál olyan pillanatot, melyet nem hagynak ki a lesipuskások.

Salgótarján egyik őrszeme a város északi határában magasodó Salgói vár, mely nem csupán kedvelt turisztikai célpont, hanem a fotósok szinte mindennapi témája.

Lehet tél vagy nyár, a történelmi erőd mindig kínál olyan pillanatot, melyet nem hagynak ki. Korábban Mutattunk videót a ködből előbújó várról, egy másik alkalommal a váratlanul érkezett, ijesztgető hódaráról, és arról is, amikor ködtenger hullámzott a történelmi erőd környékén.

2024. május 5-én hajnalban Komka Péter, az MTI munkatársa állt leshelyzetben a vár környékén, és készített fotókat a Nemzetközi Űrállomás (ISS) mozgásáról és az Éta Aquaridák meteorrajról.

MTI/Komka Péter A hosszú expozíciós idővel készült felvételen a Nemzetközi Űrállomás (ISS) mozgása egy fényes szakaszként látható az égbolton a salgói vár felett Salgótarján közelében 2024. május 5-én hajnalban.
MTI/Komka Péter A hosszú expozíciós idővel készült felvételen meteor látszik az égbolton a salgói vár felett Salgótarján közelében 2024. május 5-én hajnalban, az Éta Aquaridák meteorraj maximumának idején.

A meteorrajról alább olvasható cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó
2046-ig nem lesz olyan látványos az Éta Aquaridák csillaghullása, mint most vasárnap
Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban. Az idei évre a raj egy kisebb kitörését jósolják,
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik