Virágzó vidékünk

Gyönyörű színekben pompáznak Pomáz környékén is a lepkék

Czímer Mihály
Czímer Mihály
A lepkék miatt évről évre sok természetfotós felkeresi a település környékét.

Április és május már a lepkék hónapja, erről is mesélnek Czímer Mihály közelmúltban készített felvételei. A Pomázon élő nyugdíjas lokálpatrióta egy-egy túra alkalmával gyönyörű képeket készít, természetfotóit többször bemutatta már a Sokszínű vidék.

Az elmúlt hetekben a természetfotós számos meseszép lepkefaj egyedeit fotózta lakóhelye környékén. Ezekből mutatunk be egy varázslatos tablót.

Galéria
Czímer Mihály

A kardoslepke egyike a négy, hazánkban élő pillangófajnak. Három generációs, ezért tavasztól késő őszig előfordul Magyarországon. A másik tetszetős rovar a Fecskafarkú lepke, amely a 2023-as év pillangója volt. A kis apolló pillangó sajnos veszélyeztetett faj, mindössze május elejétől június elejéig látható. Hernyójának tápnövénye a keltike. A Kis apolló pillangó természetvédelmi értéke 50 ezer forint, sajnos egyre kevesebb van belőlük

– sorolta Czímer Mihály a Sokszínű vidéknek.

Czímer úr fotóin megjelent a Hajnalpír lepke, a Fehér araszoló, a Citromlepke és a Busalepke is. A természetvédő szerint, aki kíváncsi a természet szépségére, az mindenképpen látogasson el Pomázra júniusban, ekkor érkeznek ugyanis a különösen ritka fajok egyedei.

Kapcsolódó
Lélegzetelállító fotósorozatot lőtt egy pomázi nyugdíjas
A természetbarát megörökítette az élet nagy csodáját.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik