Virágzó vidékünk

Ezek a legnépszerűbb belföldi úti célok pünkösdkor

flickr
flickr
Majdnem annyian utaznak a pünkösdi hosszú hétvégén, mint húsvétkor.

Pünkösdkor közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a Balaton térsége a legvonzóbb, a települések között Gyula, Siófok és Eger vezeti eddig a Szallas.hu foglalási listáját – írta az MTI.

Az adatok szerint a pünkösdi hosszú hétvége majdnem annyira népszerű, mint a húsvét volt.

Mivel az idei évben különösen magas a last minute foglalások aránya, még a kereslet további élénkülésére számítunk a következő napokban

– mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

Toronymagasan a legtöbb vendégéjszakát Gyulára rögzítették, 33 százalékkal több vendégéjszakát töltenek el itt, mint a lista második helyezettjénél, Siófokon.

A foglalásokból legnagyobb arányban a turisztikai régiók között Észak-Magyarország (20 százalék) és a Balaton (18 százalék) részesül, de a dél-alföldi régió sincs sokkal lemaradva. Észak-Magyarországon Eger és Miskolc a legkeresettebb úti cél. A Balatonnál Siófok után Balatonfüred és Hévíz a legvonzóbb.

A szállástípusonkénti megoszlás szerint az apartmanokat keresi a vendégek harmada. Vendégházat minden negyedik alkalommal, hotelt pedig a foglalások 23 százalékánál választottak. A pünkösdi foglalások 77 százalékánál történt eddig online fizetés. A májusban előleget fizető, online fizetési opciót választó vendégek 29 százaléka használt SZÉP-kártyát.

Kapcsolódó
Legalább két utazást terveznek idén az üdülni vágyók
Az utazók közel fele csak hazai úti célt választ, míg 44 százalék külföldre is és belföldre egyaránt utazik idén.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik