Virágzó vidékünk

Több milliárd forintból fejlesztik a turizmust négy Duna menti településen

wikimedia commons
wikimedia commons
Komárom-Esztergom vármegyében kezdődtek meg a fejlesztések.

Négy Duna menti településen, Lábatlanon, Péliföldszentkereszten, Piliscséven és Tokodon kínálnak a bakancsos, a kerékpáros és a szakrális turizmus számára érdekességeket, ezeket egymásra épülő fejlesztésekkel kívánják bemutatni – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés elnöke, Popovics György az MTI-vel.

Lábatlanon két lombkorona házat alakítanak ki az emlősök élővilágának bemutatására, illetve természettudományos kísérleti foglalkozások, interaktív élményórák megtartására. Készül egy 4D-s mozi is, amely a környezettudatosság fejlesztéséhez kínál élményalapú, modern attrakciót.

A péliföldszentkereszti Szalézi Lelkigyakorlatos Ház meglévő látogatóközpontjának szolgáltatásaihoz kapcsolódva egy különleges, sas formájú sziklamászó tornyot építenek.

Piliscséven egy régi présház épülete újul meg, amely ökoturisztikai találkozó pontként funkcionál majd, a természetjárók új generációjának kinevelése érdekében – ismertette a vármegyei közgyűlés elnöke.

Tokodon ökoturisztikai találkozó pontot alakítanak ki, ahonnan indulva három különböző tanösvény járható be.

Popovics György elmondta, hogy az érintett települések fejlesztései a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz európai uniós támogatásának felhasználásával valósulnak meg most félmilliárd forintból.

Komárom-Esztergom vármegye a TOP keretében 3,5 milliárd forintot használt fel 12 projekt megvalósítására, a TOP Plusz programban további 2,5 milliárd forint áll rendelkezésre a turizmus fejlesztésére

– tette hozzá.

(Nyitóképünkön Tokod látható a Hegyes-kőről fotózva.)

Kapcsolódó
Rekordot döntött tavaly a hazai turizmus
A szálláshelyek összbevétele elérte a 860 milliárd forintot, még a vendéglátóhelyeken 1780 milliárd forintot költöttek el tavaly a vendégek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik