Virágzó vidékünk

Jótékonysági gálán díjazták a vidéki élet zászlóshajóit

Nemes Róbert
Nemes Róbert
Vállalkozókat és vállalkozásokat díjaztak a Modern & Stílusos Vidék Üzleti Közösség jótékonysági gáláján.

Egy éve alakult meg hazánk első iparágakon és régiókon átívelő vidéki üzleti közössége, a Modern & Stílusos Vidék Üzleti Közösség (MSVK) a kétútközi Graefl Majorban. A napokban a jótékonysági gálával egybekötött ünnepség keretében vidéki vállalkozásokat is díjaztak, melyen több mint száz vállalkozás tulajdonosa vett részt.

A mára több mint 50 tagot számláló közösséget 21 vállalkozás alapította.

Céljuk, hogy platformja legyen a hasonló értékeket valló cégvezetőknek, akiknek a hagyományok tisztelete, a vidéki stílus és a kiemelkedő minőség mellett a fenntarthatóság is alapérték.

Értékrend, ami összeköt – nem véletlen, hogy ezt a szlogent választottuk közösségünknek. Hisszük, hogy a mai felgyorsult világunkban még sokkal fontosabb szerepe van az értékalapú, a hagyományokra épülő, hosszú távú gondolkodásnak.

– mondta Petrik Ida, a közösség alapítója.

Örömteli látni, hogy számos vállalkozás működik ilyen elvek mentén, akik szívesen kapcsolódnak, inspirálódnak és tanulnak egymástól. Büszkék vagyunk rá, hogy egyetlen év alatt több, mint 50 vállalkozás csatlakozott hozzánk az egész ország területéről a legkülönfélébb iparágakból.

Nemes Róbert

Születésnapi ünnepségükkel összekötött Jótékonysági Gálájuk díszvendége L. Ritók Nóra, a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány vezetője volt. Az alapítvány 25 éve dolgozik a mélyszegénység felszámolásáért. Egyedi módszertanuk, melyet ma már a világ számos országában is ismernek és alkalmaznak, a mélyszegénységben élő, traumatizált gyermekek művészeti terápiájával kezdődött, amely mára olyan komplex programmá fejlődött, mellyel teljes közösségek életét szeretnék visszafordítani egy olyan mélypontról, amit más módszerekkel eddig nem sikerült.

Mindenképpen szerettük volna, hogy közösségünk fennállásának egy éves évfordulóját ne öncélúan ünnepeljük, hanem egy olyan civil szervezet támogatásával, akiknek munkája olyan társadalmi problémák megoldását célozza, melyek érintik a vidéken működő vállalkozásokat is.

– nyilatkozta Petrik Ida.

Így esett a választásunk a Kelet-Magyarországon a mélyszegénység felszámolásáért dolgozó Igazgyöngy Alapítványra. Az est során 1.751.000 Ft gyűlt össze az alapítvány javára, melyen igazgyöngyös gyerekek által festett öt festmény is kalapács alá került.

Az eseményen első ízben kerültek átadásra a közösség által alapított MSVK díjak hat kategóriában:

  • Az Év MSVK helyszíne: Malom és Kacsa, Tata – az MSVK tagjai minden hónapban más vidéki helyszínen találkoznak. Az elmúlt egy évben a tagok szavazatai alapján a tatai Öreg-tó partján álló 300 éves malomépületekből kialakított bisztró- és rendezvényház érdemelte ki az elismerést.
  • Az Év MSVK Vendégelőadója: Steigervald Krisztián, generációkutató – Steigervald Krisztián 2023. decemberében volt a közösség vendége és fergeteges előadásában két fontos témát érintett, mely különösen aktuális volt a vidéki vállalkozások számára: a különböző generációk jellemzői és hogyan tudnak együtt élni a munkahelyeken, a másik pedig a generációváltás, mely számos családi vállalkozást érint jelenleg hazánkban.
  • Az Év MSVK Online Szakértője: Csernai Kata, SEO szakértő, SEO Stratégia – a közösség online workshop sorozatában minden hónapban egy, a saját területén kiemelkedő tapasztalattal bíró szakértő osztja meg tudását, akik közül a tagok Csernai Kata keresőoptimalizálás témában tartott előadását tartották a leghasznosabbnak.
  • Az Év MSVK Gasztroélménye: Nomád Hotel & Glamping, Noszvaj – a közösség egyik alapértéke a fenntarthatóság, ezért eseményein különös gondot fordít arra, hogy helyi és szezonális alapanyagokból készülő ételeket kínáljon vendégeinek. 2024. áprilisában a Nomád Hotelben Nyáry Krisztián író volt a vendégük, „Így ettek ők” című könyvének hasábjain megelevenednek híres magyar írók kedvenc ételei, melyek közül többet is megkóstolhattak az esemény résztvevői.
  • A közösségért legtöbbet tevő MSVK tag: Tóth Judit, a Pearly zero waste ékszerek alapítója és Tömösvári Szilvia, az alsópetényi Prónay-kastély ügyvezetője – az MSVK egy élettel teli közösség, ahol rendszeresek az inspiráló találkozások, valódi tapasztalatcserék, a tudásmegosztás és az együttműködések, melyben a tagok is aktív szerepet vállalnak, szavazataik alapján került átadásra ez a díj kategória.
  • Különdíjban részesült Szerencsés Györgyi, a Graefl Major tulajdonosa, akinek elvitathatatlan érdeme, hogy a közösség egy éve megalakult és aki alapító tagként házigazdája volt az alakuló eseménynek.
Kapcsolódó
Főszerepben a hagyományos értékek tisztelete, a stílusos vidékiség és a fenntarthatóság
Stratégiai együttműködést kötött a Modern és Stílusos Vidék Üzleti Közösség és a Stílusos Vidéki Szállások.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik