Virágzó vidékünk

Műremek lett Csuja Imre legendás bukósisakja

facebook/mihálffy béla
facebook/mihálffy béla
A színművész a szegedi Napfény Műteremnek adományozta az ereklyét.

Csuja Imre személyesen leplezte le a szegedi Napfény Műteremben azt a műalkotást, melyet bukósisakjából alkottak meg a Tömörkény István Szakgimnázium diákjai. A sisakot a színművész a Portugál című tragikomédiában viselte több mint négyszáz alkalommal, írta a Délmagyar.

facebook/mihálffy béla

Csuja Imrét “A mi kis falunk” című televíziós sorozat révén a vidéki Magyarország legismertebb polgármestereként is emlegetik. A színművész ezúttal Egressy Zoltán: Portugál című tragikomédiájának apropóján került a május 22-én rendezett esemény középpontjába: a Katona József Színházban húsz év alatt 423-szor játszott darabban kocsmárosként ő viselte a szegedi Napfény Műteremnek adományozott ikonikus bukósisakot.

Az előadásnak az első pillanattól elsöprő sikere volt, bejártuk vele fél Európát. Ennek a titka nyilván az a falusi, lepukkant kocsma a lepukkant emberekkel. Ez egyrészt humorforrás, másrészt talán az emberek ráismertek a szomszédjaikra, a kocsmáikra, szeretik az iróniát és az öniróniát, és persze legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység

– mondta a portálnak a legendás darabról a Jászai Mari-díjas színművész.

facebook/mihálffy béla

A Tömörkény iskola tanárai, Csala Zsuzsa és Feketű Boglárka a 11. évfolyamos kerámiaműves osztály tanulóival stílusosan sörösrekesszel és maguk alkotta porcelán poharakkal díszítették a bukósisakot. A színművész dedikálta is a műremeket a városnak.

Kapcsolódó
Kitüntették a magyar vidék legismertebb polgármesterét
A művész színházi alakításaiért vehette át a Gábor Miklós-díjat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik