Virágzó vidékünk

Misztikus köd ölelte magához Nógrád egyik legszebb templomát

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter
A titokzatos ködfátyol Nógrád vármegye egyik legszebb templomát, a sóshartyáni Jézus-szíve templomot is körbeölelte, melyről ámulatba ejtő drónfelvételek készültek.

Az elmúlt napok viharokkal és esővel tarkított napjai után szombat reggelre az ország több részére is puha ködpaplant terített a természet. Misztikus világgá varázsolva az erdőket, mezőket, amiben valamiféle titokzatosság lapul.

MTI/Komka Péter

A titokzatos ködfátyol Nógrád vármegye egyik legszebb templomát, a sóshartyáni Jézus-szíve templomot és annak festőien szép vidékét is körbeölelte, melyről ámulatba ejtő drónfelvételeket készített az MTI fotósa Komka Péter. A fotóriporter már több alkalommal is megmutatta egyedi hangulatú felvételeit, amiken nagy szerepet kapnak Nógrád vármegye értékei és szépségei.

MTI/Komka Péter

A sejtelmes köd mellett a napkelte is főszerepet kap a fotókon, még varázslatosabbá téve az ébredező tájat.

MTI/Komka Péter

Sóshartyán a Cserhát északi lábánál fekvő, aprócska település. A falu festői környezetben található, melynek ékessége az 1906-ban épült, neogótikus templom. Az egyhajós templom mai formájában a XX. század elején épült fel. Az építmény csak gyalogosan közelíthető meg, de fehér és vörös színekben pompázó karcsú tornya már messziről észrevehető, hiszen egy dombra épült, és vigyázó őrt áll a vidék felett.

Kapcsolódó
Csodás volt a hajnali égbolt a Salgói várnál
A történelmi erőd mindig kínál olyan pillanatot, melyet nem hagynak ki a lesipuskások.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik