Virágzó vidékünk

Révfülöp büszkesége a Balaton legszebb üdülője

balatoni szövetség
balatoni szövetség
A hosszú és a rövid ház közé illesztett trapéz alakú terasz a magyar tenger felé nyílik.

A közelmúltban hirdették ki az Év Balatoni Háza 2023 díjpályázat győzteseit lakó-, üdülő-, középület-, és gazdasági-kereskedelmi épület kategóriákban. A minőségi, tájba illő építészetet népszerűsítő megmérettetésen üdülőépület kategóriában Révfülöp közösségi pavilonja lett a Balaton legszebb háza, melyet a Páricsy és Társai Építésziroda tervezett, írta a Hirbalaton.

A díjazott pályamű a Mathias Corvinus Collegium beruházásában épült révfülöpi vitorláskikötő és diáktábor oktatási, közösségi épülete. A diáktábor kiemelt tehetséggondozási helyszínként működik, ahol minden évszakban használható, korszerű, több száz fiatal elszállásolására és oktatására alkalmasak az épületek.

balatoni szövetség

Az építészeti kompozíció –a hosszú és a rövid ház közé illesztett trapéz alakú terasz, amely a Balaton felé nyílik – megerősíti az épület természettel való kapcsolatát, abba való beilleszkedését. A pavilon a természeti környezet szerves részévé tudott válni.

Könnyen értelmezhető formájával, egészséges belső tereivel, természetes anyagaival, tapintható fa felületeivel a pavilon nem csupán barátságos tere lehet a gyerekek tevékenységének, hanem észrevehetetlenül terelgetheti a jövő generációját egy egészségesebb, természetszeretőbb szemlélet felé

– mondta a díjátadón az épület méltatásában Ráth Miklósné Tóth Ibolya építész szakértő.

Az Év Balatoni Háza pályázat nem titkolt célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű új illetve felújított épületekre.

Korábban a Sokszínű vidék bemutatta a díjnyertes balatonfüredi középületet és írtunk a Balatonarácson magasodó legszebb lakóházról is.

Kapcsolódó
Ezek lettek a Balaton legszebb házai
Egy kötcsei nyaraló két különdíjat is elnyert.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik