Virágzó vidékünk

Egymilliárd forintból újul meg az Árpád fürdő

Facebook/Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsaba
Facebook/Árpád Gyógy- és Strandfürdő Békéscsaba
Igazi gyerekparadicsom lesz a békéscsabai strand.

Uniós támogatásból 950 millió forintot nyert el a békéscsabai önkormányzat, a forrás nagy részét az Árpád Gyógy- és Strandfürdő fejlesztésére fordítják – közölte a projekt koordinálásáért felelős Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.

A fürdőben felújítják az úgynevezett Jázmin Center merülő- és pezsgőmedencéit, a kültéri termálvizes gyógymedencéket, a meglévő két szaunát és gőzkabint. Új kültéri gyermekparadicsomot és spray parkot építenek; új nyári pénztárt alakítanak ki, beléptető- és kamerarendszert telepítenek; felújítják az Élővíz-csatorna felőli kishidat, a pénztárt és környezetét. A tervek között szerepel a zöldfelület revitalizációja, öntözőrendszer telepítése, az uszoda környezetének felújítása, továbbá az öltözők felújítása, festés, burkolás, valamint az egységes arculat megteremtése is.

Terveznek néhány fejlesztést a Munkácsy-negyedben is, elsősorban a negyed egységes arculatának megteremtéséért, a marketingelemek erősítéséért. Így Munkácsy feliratú térkőburkolatokat építenek be, Munkácsy-negyed zászlókat és táblákat, valamint Munkácsy Negyed/Békéscsaba óriásfeliratot helyeznek ki.

A Csabaparkban is látogatóirányító táblákat, térképeket és ismeretterjesztő felületeket helyeznek el az összegből.

A kivitelezést később kezdik el, a fürdőben működő sportklubokkal való egyeztetés után – közölte Szarvas Péter Békéscsaba polgármestere a Facebook-oldalán. (MTI)

Kapcsolódó
Még több csapdát vetnek be a galambok ellen Békéscsabán
Az előzetes becslések alapján ötezer galamb lehet a városban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik