Virágzó vidékünk

Éjszaka így utazhatunk vonattal a Balatonra

facebook/MÁV Zrt.
facebook/MÁV Zrt.
A főszezonban hétköznap is járnak az éjszakai Bagolyvonatok a Balaton déli partja és Budapest között.

A MÁV Zrt. közleményében arról írt, hogy Budapest és Keszthely között naponta, míg az északi és nyugati parton a Bagolyvonatok többsége csak péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekedik.

Ezekkel a vonatokkal éjszakánként akár 5-7 ezren is utaznak rövidebb vagy akár hosszabb szakaszon.

Közölték azt is, hogy a déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban minden nap kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok, amelyek a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak.A hétvégi időszakban, azaz csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként közlekednek a part menti szakaszon, egyes vonatok esetén székesfehérvári átszállással.

Az északi és a nyugati parton hétvégenként (péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka) a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely-Tapolca, Tapolca-Balatonfüred és a Balatonfüred-Székesfehérvár viszonylaton. “Budapest és Balatonfüred között egy pár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik”

– áll a közleményben.

A Bagolyvonatokkal általános díjszabás szerint lehet utazni, ezért helyjegyre sincs szükség, így az igénybe vételükhöz elég az ország- és vármegyebérlet, ezek napijegy változatai (Vármegye24, Magyarország24) – tudatta a vasúttársaság.

(MTI)

Kapcsolódó
Máshogy vonatozhatnak mától a kutyák a Balatonra
Tesztjelleggel vezetik be a változtatást a nyári szezonban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik