Virágzó vidékünk

Elkezdődött a szezon, kinyitottak a szedd magad szilvaföldek

pixabay
pixabay
Vannak vidéki gyümölcsösök, ahol cefrének a földről és a fáról már 299 Ft/kg-os áron is gyűjtögethetünk.

A hazai gyümölcsök között talán a szilvának van a legkisebb becsülete, pedig ezt termeljük a negyedik legnagyobb területen az országban. Bár páratlan gyümölcs, nyersen alig fogyasztjuk, inkább gombócba töltjük, lekvárt vagy pálinkát főzünk belőle. Ideje hát újra felfedezni!  Elindult a szilvaszezon, több helyen hirdetnek Szedd magad” akciókat, írta az Agrotrend.

pixabay

A tavaszi fagyok, a virágzáskori aszály okozta a kötési problémák miatt idén nem lesz túlkínálat a gyümölcsből.

A termelők szerint a “Szedd magad” akciókban az 500 forintos ár idén is működőképes lesz, a nagybanin pedig 650-700 forint körülire várják a kilóját.

Kedvező áron mi magunk is összegyűjthetjük a lekvárnak valót

A piaci áraknál jóval olcsóbban is lehet szilvához jutni: még az ország számos pontján működnek a szedd magad, illetve a vedd magad akciók, amelyek keretén belül mindenki maga gyűjthet annyi friss gyümölcsöt, amennyire szüksége van.

A legtöbb „Szedd magad” helyszínen 450-500 forint körül lehet hozzájutni egy kilogramm szilvához, de akadnak olyan helyek is, ahol ennél olcsóbban is elhozhatunk egy kilogramm gyümölcsöt.

Vannak vidéki gyümölcsösök, ahol cefrének a földről és a fáról már 299 Ft/kg-os áron is gyűjtögethetünk.

Nagyon fontos, hogy látogatás előtt mindig tájékozódjunk, hogy az adott kertészet mikor van nyitva, mit kell magunkkal vinni a szedéshez, illetve hogy be kell-e jelentkezni előre.

A “Szedd magad” szilvások listáját ITT lehet megtekinteni.

Kapcsolódó
3 ínycsiklandó szilvás sütemény
Azt mondják, hogy aki szilvából nem pálinkát főz, az egyéb „gaztettekre” is képes. Vállaljuk – ezúttal sütemény formájában fogyasztjuk az egyik legnépszerűbb hazai gyümölcsöt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik