Virágzó vidékünk

Egyedülálló kinézetet kapott a budapesti Fény utcai piac kapuja

Facebook/Őrsi Gergely
Facebook/Őrsi Gergely
A két kapun mintegy 75 ezer lyuk található, amire egyedülálló hímzés került.

Majdnem teljesen elkészült a Fény Utcai Piac „kapuhímzése”. Az alkotó, Szász Zsófia szerint a két körülbelül hat méter széles kapun mintegy 75 ezer lyuk van, és ha már ilyen rácsos szerkezettel készült a kapu, mindenképpen érdemes hímezni. És valóban, az ötlet zseniális, az eredmény pedig szenzációs, írta közösségi oldalán Őrsi Gergely, Budapest II. kerületének polgármestere.

A dekorációban ismétlődnek a piac megújuló arculatának gyümölcs és zöldség motívumai, melyek így „kapuhímzésként” lenyűgözően egyedivé tették a Retek utcai bejáratot.

A hatalmas munkát ma virággal köszöntem meg Szász Zsófiának. Hálásak vagyunk az ötletért, a tervezésért és a megvalósításért is, tényleg fantasztikusan sikerült

– írta bejegyzésében Őrsi Gergely, aki kiemelte, hogy összesen három helyszínen készült street art alkotás a piacon, miután pályázatot írtak ki a felületek dekorálására, díszítésére.

Váczy Enikő tűzfalfestménye mellett látható, ahogyan készül a főbejárat kapuhímzése, mely Zsófia Szász alkotása, és a belső aulában a mellvédfalon, homlokzaton, valamint mozgólépcsőn Kiss Adél munkája.


Kapcsolódó
Alighanem ez az ország legszebb vidéki vasútállomása
A cikkünkben látható fotó szinte cunamiként száguldott végig a közösségi portálon.
Olvasói sztorik