Virágzó vidékünk

Gigantikus denevérek repkednek Szegeden egy fűtőmű falán

Facebook/Szeged365
Facebook/Szeged365
Nem csak, hogy szebbé teszik a várost, de fel is hívják a figyelmet ezekre a védett állatokra.

Gigantikus denevérek repkednek mostantól Szegeden, a Temető utcában található SZETÁV Észak 1/B fűtőmű falán. A különleges falfestmény a Városmetamorfózis természetvédelmi street art program soron következő akciójának eredménye, melyben a SZETÁV Kft. és a Mondolo Egyesület közös erővel kívánja felhívni a figyelmet a hazai, azon belül a városban élő denevérekre. Az óriásfalfestmény átadóján Dr. Kóbor Balázs, a Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Károly, az Északi városrész önkormányzati képviselője, valamint Ézsiás Tamás, a Mondolo Egyesület alapítótagja vett részt péntek délután, írta a Szeged365.

A street art festmény életre hívásáért két szegedi művész, Marton Ákos és Vinkó Leó felelt.

Nem csak, hogy szebbé teszik a várost, de fel is hívják a figyelmet ezekre a védett állatokra

A Szegedi Távfűtő Kft. életében mindig kiemelt szerep jutott annak, hogy lehetőségeikhez mérten az épített környezetet szebbé tegyék városunkban. A fűtőműveket díszítő óriásfestmények azt a missziót szolgálják, hogy felhívják általuk a szegediek figyelmét arra, hogy itt a városban sok-sok kis élőlény él közöttünk, mint a sünik, fecskék, méhecskék, vagy éppen a mostani gigantikus falfestményen látható denevérek. Szegeden a városon belül is több denevérfaj él, melyek mindegyike védett állat

– mondta el Kóbor Balázs.

Facebook/Szeged365

Mesterséges fészkelő, búvó és élőhelyekkel is segítik a megörökített állatokat

A fecskék esetében épített fecskefészkeket helyeztek ki, a sünök számára süngarázsokat hoztak létre, a denevérek számára pedig hét darab mesterséges odút készítettek a Temető utcai fűtőmű környékén.

Szabadidős funkciókkal is szeretnék bővíteni a területet

A környező területtel is nagy terveik vannak, szabadidős és tömegsport funkciókat szeretnének itt a jövőben kialakítani. A tervek már el is készültek az Északi városrész rekonstrukciójára, az uniós forrásokra várnak hozzá jelenleg.

– részletezte Tóth Károly, és hozzátette, hogy az előttük álló fejlesztések után, a denevérek egyre több idelátogatónak nyújtanak majd esztétikai élményt.

Kapcsolódó
Újabb szépséges falfestménnyel gazdagodott Szeged
A szegedi graffitiművész keze nyomán szürke tömbházak sora kelt új életre az utóbbi években.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik