Virágzó vidékünk

Mesefallá varázsolták a vasúti zajvédő kerítést Tárnokon

TCH Tárnoki Művészeti Egyesület
TCH Tárnoki Művészeti Egyesület
A TCH Tárnoki Művészeti Egyesület ismét kedves ajándékkal lepett meg egy települést, ezúttal hazai pályán alkottak. Egy betonkerítésre festették fel több népszerű magyar meseszereplő alakját.

Felkerült az állomás zajvédő falára Dr. Bubó, a Vuk néhány karaktere, Frakk és a macskák, A nagy ho-ho-ho horgász című mese figurái, Vili a veréb és Pumukli is.

TCH Tárnoki Művészeti Egyesület

Arra gondoltunk mi TCH Tárnoki Művészeti Egyesület, hogy politikai babérokra fogunk törni…de inkább maradunk a festés mellett… Rácz Roland, Mérei József és Endrész Gábor is így gondolja…köszi srácok! Ez nagyon király lett! …és köszi mindent Puhi Kft.

– írták a Facebook-posztjukban, és milyen igazuk van, hogy a festésnél maradnak, hiszen már nem egy olyan alkotás fűződik a nevükhöz, amelynek sikerült magasabb hatványra emelni egy-egy épített környezet miliőjét.

A tárnoki egyesület kifestette már a balatonfenyvesi, a balatonlellei, a siófoki aluljárókat, legutóbb pedig annak a balatoni búvárhajónak fújták fel a fantáziavilágát a szántódi aluljáró falára, amely a település környéki vizekben süllyedt el.

Major L. Gábor, Tárnoki Művészeti Egyesület elnöke a Sokszínű Vidéknek elmondta, hogy a zajvédő fal a tárnoki vasútállomásnál van és a környéken élők szerették volna, ha dekorációkat készítenek a szürke betonfalra a Hold, Nap és Csillag utcák végénél.

Hárman csinálták a srácok, és négy napig tartott a munka, a MÁV részéről minden engedélyt megkaptunk, a festékek és eszközök beszerzésére pedig támogatást kaptunk egy helyi cég, a Puhi Kft. részéről

– mesélte az elnök, aki hozzátette, hogy azért festették fel ezeket a rajzfilm figurákat, mert népszerűek, mindenki ismeri őket, könnyen lehet velük azonosulni.

TCH Tárnoki Művészeti Egyesület

Mi is szerettük őket, nekünk is öröm látni ezeket a kedves alakokat a falakon

– tette hozzá az elnök, aki elmondta azt is, hogy Tárnok vasútállomásának a betonkerítése tovább szépül majd, de folytatásként már egészen másik fantáziavilágot képzelnek el, amit még a titok homálya fed.

A távlati célok között van még egy aluljáró a Balatonnál, a balatonszemesi, ott folynak a tárgyalások az önkormányzattal és a MÁV illetékeseivel és van még egy konkrét munka Velencén, de ott pedig az időpontot kell összehangolni.

Kapcsolódó
Vízi világot festettek a falra egy siófoki aluljáróban
Egy különleges vízi világ jelenik meg a siófoki aluljáróban. Búvárszemüveges katica, kisebb-nagyobb halak és sok-sok buborék is helyet kapott a falakon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik