Virágzó vidékünk

Színpompás kőkígyó tekereg Jászkisér szívében

Farkasné Nagy Márta
Farkasné Nagy Márta
A hüllő napról napra növekszik, ugyanis bárki bekapcsolódhat a figura építésébe.

Egy különös lakó költözött be néhány napja a Kossuth téri parkba – írták a település közösségi oldalán.

„Csuszi”a kőkígyó egy helyi lokálpatrióta keze nyomán öltött testet a jászsági városka szívében. Farkasné Nagy Márta a jászkiséri önkormányzat intézményében az Alapszolgáltatási Központ vezetője. A kreatív hölgy az interneten látott egy hangulatos figurát, ez ösztönözte arra, hogy lakókörnyezetében is megvalósítson egy hasonló látványosságot.

Farkasné Nagy Márta

Márta arra gondolt, egy hasonló szobor jót tenne a helyi közösségnek. Jászkiséren egyébként is van egy ütőképes csapat, akikkel a jeles alkalmakkor különféle dekorációkat szoktak készíteni. Húsvétkor, karácsonykor vagy idősek napján kis meglepetésekkel kedveskednek a lakóknak. A kreatív csapat a bölcsődés dolgozókból áll, hozzájuk csatlakoznak az alapszolgáltatási központ dolgozói és az óvónők is.

Facebook / Jászkisér a mi városunk

Ezt a kőből összeállított kígyót az intézmény udvaráról származó kövekből a kis családommal készítettük. A párom alkotta hozzá a táblát. A célunk, hogy kicsiknek és nagyoknak mosolyt csaljunk az arcára. Ez egy vidám közösségépítés is egyben, hiszen bárki csatlakozhat a kígyó megalkotásához, nincs más dolga, mint egy saját készítésű festett követ hozzátenni a térplasztikához

– mesélte Farkasné Nagy Márta a Sokszínű vidéknek.

Márta azt is elmondta, hogy rövid idő alatt többen is kedvet kaptak a “kígyózáshoz”, nagyjából két métert nőtt pár nap alatt Csuszi, a kőhüllő. A helyi kézműves szakkör egyik tagja például pontozásos technikával díszített kővel egészítette ki a figurát, és gyerekek névvel ellátott kövei is érkeztek.

Közös célunk, hogy együtt alkothassunk. Bízom benne, hogy a kígyó előbb-utóbb egy óriáskígyóvá növi ki magát

– magyarázta Márta.

Kapcsolódó
Festett kavicsok százait rejti el a Tisza-tó környékén egy titokzatos alkotó
Továbbra is azt szeretné, ha nem lenne ismert a személyazonossága.
Olvasói sztorik