Virágzó vidékünk

Elképesztő mennyiségű hulladéktól szabadították meg a Tiszát

Facebook/Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság - Kötivizig
Facebook/Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság - Kötivizig
68 köbméter kommunális hulladéktól, 162 erdei köbméter tüzelőként hasznosítható uszadékfától és 1104 köbméter egyéb szerves anyagtól szabadították meg a Tiszát.

A KÖTIVIZIG Kiskörei szakaszmérnöksége a vízlépcső felvizéről a nyár eleje óta eddig 27 uszálynyi kommunális hulladékkal kevert uszadéktól szabadította meg a Tisza-tavat, illetve a Tiszát, írta közösségi oldalán a Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság – Kötivizig.

A téli, tavaszi árhullámokkal ismét jelentős mennyiségű katré torlódott fel a Kiskörei vízlépcsőnél.

Mind a környezet megóvása, mind pedig a vízügyi létesítmények biztonságos üzemeltetése indokolttá teszi ennek eltávolítását. Ezért június 3. óta III. fokú környezeti kárelhárítási készültség keretében mentesítik a folyót.

A műtárgynál megrekedt szilárd kommunális és szerves hulladék kitermelése az elmúlt években már bevált módszerrel, úszó-rakodó munkagéppel történik, az általa megpakolt 200 tonnás uszályt pedig jégtörő hajó vontatja a Kiskörei szakaszmérnökség üzemi (téli) kikötőjében kialakított rakodótérhez.

– vázolták fel.

Az itt deponált anyagokat PET-kalózok közreműködésével szelektálják.

Munkatársaink a vízminőségi kárelhárítás június 3-i kezdete óta eddig (szeptember 11.) 68 köbméter kommunális hulladéktól, 162 (erdei) köbméter tüzelőként hasznosítható uszadékfától és 1104 köbméter egyéb szerves anyagtól szabadították meg a Tiszát

– részletezték, hogy mennyi hulladéktól mentesítették a szőke folyót.


Kapcsolódó
Zavartalanul szemeteltek a Tisza-parton, felvétel készült róluk
Két horgász a Tisza-partján a nádba dobott el egy üdítős flakont és a vízpartra szórta a maghéjakat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik