Összefogott Balatonlelle a lakástűz miatt fedél nélkül maradt idős házaspárért

Az önkormányzat vezetésével alig öt nap alatt újítottak fel számukra egy használaton kívüli házat.

Október 5-én hajnalban porig égett egy Balatonlelle-Irmapusztán álló sorház egyik lakása, melyben egy idős házaspár élt. Szabó Béla és felesége szinte csodával határos módon túlélte a lángok tombolását, de mindenüket elvesztették. A tűzben a bútorok, ruhák és a házaspár számára létfontosságú gyógyszerek is megsemmisültek, írta a Sonline.

A tűz okáról jelenleg csak találgatnak, vélhetően egy hibás elektromos vízforraló okozta a tragédiát.

A fedél nélkül maradt két idős ember nem maradt magára. A közösség és az önkormányzat összefogásának eredményeként néhány nap alatt felújítottak számukra egy két éve használaton kívül álló – a tűz által elpusztított otthonuk közvetlen szomszédságában lévő – házat.

A munkálatok során a padlótól a mennyezetig mindent felújítottak, beleértve a hideg-melegvízrendszer kiépítését és egy új fatüzelésű sparhelt beépítését is, amelyhez szociális tűzifát is biztosítottak

– tájékoztatott a portál.

A lakásban szénmonoxid-érzékelőt szereltek fel, a falba szellőzőt építettek, hogy a főzéshez és fűtéshez egyaránt használható sparhelt használata biztonságos legyen. Számos helyi lakos, a karitász és a családsegítő szolgálat is hozzájárult, hogy a lakás berendezésében ne legyen hiány. Étkészleteket, ágyneműt, háztartási eszközöket is adományoztak, az öt nap alatt elkészült portán mikrohullámú sütő és tévé is helyet kapott.

Október 11-én, pénteken délelőtt a Szabó házaspár átlépte a számukra kialakított menedék küszöbét.

A város nemcsak nyaralók paradicsoma, Balatonlelle valódi, összetartó közösség, ahol jó szándékú emberek élnek, akik azonnal összefognak, ha szükség van rá

– mondta az ünnepi pillanatokban dr. Felházi Miklós, a település polgármestere.

Az önkormányzat ígéretet tett arra, hogy továbbra sem hagyják magukra az idős házaspárt, és minden szükséges támogatást megadnak nekik. A leégett lakás kárfelmérése még nem kezdődött meg, ha helyreállítható, akkor az önkormányzat a felújításban is segít.

Kapcsolódó
Egy hónap alatt csodát tettek a leégett jáki házzal
Az összefogás, az önzetlenség legemberibb példáját mutatták magánszemélyek és vállalkozók.