Kertünk-Portánk

Egy hónap alatt csodát tettek a leégett jáki házzal

facebook/Weinhoffer János
facebook/Weinhoffer János
Az összefogás, az önzetlenség legemberibb példáját mutatták magánszemélyek és vállalkozók.

Január 20-án kigyulladt egy hatvan négyzetméteres jáki családi ház, az épület tetőszerkezete és a kazánház is megsemmisült, a ház lakhatatlanná vált. A családot, ahol két kisgyermek is van, rokonoknál helyezték el ideiglenesen, de a széleskörű összefogásnak köszönhetően rekordgyorsasággal került újra tető a fejük fölé, írta a nyugat.hu.

Amikor hallottam, hogy tűz van a Petőfi utcában, rögtön elmentem arra autóval, láttam a tűzoltókat, és, hogy nagyon nagy a baj. Régóta ismerem az érintett családot. Még aznap este beszéltem az ismerősi körömből szakemberekkel, hogy segítsünk nekik, hiszen ők nem tudták volna rendbe hozni saját erejükből a leégett házat

– mondta a portálnak  Weinhoffer János, jáki építési vállalkozó.

A szakember egy Facebook-csoportban tett közzé felhívást, kérve a segítséget. Ennek köszönhetően kevesebb mint egy nap alatt minden munkára megvolt a szakember a megyéből.

A ház egy szombati napon égett le, kedden megtörtént a tűzvizsgálat, szerdán felmérték a károkat, csütörtökön indulhatott a felújítás.

Kőművesek is jelentkeztek, bár először azt hitték, rájuk nem lesz szükség, de kiderült, kőművesmunka is lesz bőven. A mérnöki iroda félretett minden más megrendelést, a fűtésszerelés, villanyszerelés is megoldódott.

Szabaddá tette magát egy komplett ácsbrigád is, ők “kiírták” a szükséges faanyagot. A fűrészüzem egyszerre biztosította az alapanyagot és méretre vágatta azt. Az ácsok egy nap alatt szabták és telepítették a komplett tetőszerkezetet.

A kőművesek is rohamtempóban dolgoztak, 12-15 munkanap alatt végeztek.

A vállalkozók közül sokan kétkezi munkájuk, szaktudásuk mellett alapanyaggal is segítettek. Volt aki fuvart vállalt, gyűjtés indult, az önkormányzat is segített. Vendéglátósok és falubeliek vitték az ételt, az italt a segítőknek, hogy legyen energiájuk a munkához.

facebook/Weinhoffer János A közösségi összefogással felújított ház

A folyamatot János koordinálta, egy hónap sem telt el és újra lakható lett az ingatlan.

Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ennyien csatlakoztak. Azt gondolom, ha valaki olyan helyzetben van, hogy akár anyagilag, szaktudással, kapcsolatokkal tud segíteni másokon, akkor igenis meg kell tennie. A család nagyon hálás nekünk, de egyikünk sem ezért állt melléjük. Mindannyiunk nevében mondhatom: jó érzéssel tölt el minket, hogy segíthettünk. Én példaértékűnek érzem ezt az összefogást

– összegzett a portálnak Weinhoffer János.

Az összefogásban résztvevő magánszemélyek és cégek neve IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Kapcsolódó
Teljesítették önkéntes vállalásukat a leégett ácsi ház vályogépítői
Gáspár János vályogfal-építő mester és segítői emberségből kitűnőre vizsgáztak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik