Mozaik

10 000 facsemetét kért nászajándékba a menyasszony

Jó tudni, hogy a világ minden szegletén tesznek a jó ügyekért. Mint ahogyan a példa is mutatja, ez alól még az esküvő sem kivétel.  

Egy indiai menyasszony, aki az esküvőjére nem aranyat vagy gyémátot kért ajándékba.

 A Kisipura falujában élő újdonsült menyasszony, Priyanka Bhadoriya a Föld napján  mondta ki a boldogító igent, méghozzá nem a jól megszokott, mindennapi körülmények között, nem a jól megszokott menyasszonyi kívánságokkal. Priyanka megkérdezte vőlegényét és családját arról, hogy kaphatna-e egyedi esküvői ajándékot.

Kívánsága nem is akármi volt. Nem csilli-villi ékszerek, arany, gyémánt vagy egyéb drágakő, hanem 10.000 darab facsemete, egyenesen az indiai központi államból,  A menyasszony édesapja gazdaként tevékenykedik, gyakran küzd földjén az aszállyal, így talán jobb helyre nem is kerülnek majd az új facsemeteték.
Priyanka kérése mindenkit meglepett, ugyanakkor mindenki örömmel fogadta. Párja így nyilatkozott:

Boldoggá tesz a nemeslelkűsége és jó érzés tudni, hogy jobban aggódik a környezetének állapota miatt, mint a saját vagyona miatt.

esküvő3

Az ajándékba kapott fákból 5.000 darab kerül majd az édesapja földjeire, a többi pedig a falu közterületekre, ahol nem csupán a szépítés a cél, hanem a szél elleni védelem.  Priyanka azt szeretné, hogy idővel a csemetéket megsokszorozzák, s ezzel faluja nemcsak növényekben lenne gazdagabbak, hanem a gazdák és az ott élő emberek számára is munkalehetőséget teremtene.

Szerző: Kicsiny Marcián

Forrás: hindutimes

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik