Mozaik

Megdermedtek a sípályán, mikor megjelent egy hiúz

Így maradhat emlékezetes egy év végi síelés.

Nem mindennapi élményben lehetett részük a Colorado állambeli síelőknek. Egy hiúz ballagott át a Purgatory Resort sípályáján, nem kis meglepetést okozva az téli sport szerelmeseinek.

Airrick Hix december 28-án osztotta meg facebook oldalán a szokatlan és egyben felejthetetlen pillanatait. A síelők és snowboardosok megtorpanva, sőt ahogyan a videón látszik megdöbbent mozdulatlansággal várták, míg a nagymacska átsétál a területen.

Joe Lewandowski, a Colorado Park szóvivője szerint igen példás volt a pályán lévő emberek fegyelmezettsége.

Az emberek nyugodtak maradtak, és megállva nézték, míg a hiúz elsétált előttük.  A váratlan izgalom után most már elmondhatják, hogy egy igen ritka és emlékezetes pillanat részesei lehettek.

A hiúz éppúgy igazi macska, mint ahogy igazi ragadozó is. Áldozataira – mindenekelőtt a talajon mozgó madarakra és emlősökre – úgy vadászik, hogy nesztelenül becserkészi őket. Korábban a hiúz széles körben elterjedt volt Európa és Szibéria erdeiben. Élőhelye azonban az erdőirtások következtében nagymértékben csökkent. Pompás prémjéért mindenütt vadásztak rá, s ez szintén kedvezőtlenül hatott állományszámaira.
Jelenleg körülbelül 150-250 hiúz élhet a durangói Purgatory Resort közelében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik