Otthon készült

Megfázásra garantáltan ez a legjobb gyógyító leves

A megfázás és influenzamegbetegedések időszakában sokan fordulunk orvoshoz, és nem kevesen nyúlunk akkor is az antibiotikumok után, amikor arra nem feltétlen lenne szükség.

A megfázás és influenzamegbetegedések időszakában sokan fordulunk orvoshoz, és nem kevesen nyúlunk akkor is az antibiotikumok után, amikor arra nem feltétlen lenne szükség.

Tény, hogy a vírusok és a baktériumok egyre ellenállóbbak, így nehezebb megbirkóznunk egy-egy betegséggel. Jó hír, hogy a fokhagyma sikeresen harcol az új, mutáns vírusok ellen is. A Washington Egyetem kutatócsoportja egy tanulmányban tette közzé, hogy a fokhagyma 20-szor hatékonyabban fel tudja venni a harcot bizonyos betegségekkel szemben, mint néhány antibiotikum. Ez igaz a megfázások esetén is.

Minden nap egy gerezd fokhagyma

Ez az a tanács, amit jó lenne mindenkinek betartani. Törjük össze a fokhagymát, keverjük össze olivaolajjal és együk meg. Az egyik legjobb egészségmegőrző praktika.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

Betegség esetén már nagyobb dózisú fokhagymára lesz szükségünk, mint azt az alábbi receptnél is láthatjuk. A hatékonyság érdekében kiegészítjük vöröshagymával és a kakukkfűvel, melyek szintén antivirális hatásúak és segítik a gyógyulást.

Gyógyító fokhagymaleves recept

Hozzávalók

20-30 gerezd megtisztított és lereszelt fokhagyma ( érzékeny gyomrúak kevesebbet)

2 evőkanál vaj

2 evőkanál olívaolaj

2 nagy fej vöröshagyma, felaprítva

1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű ( 1 teáskanál szárított)

1,5 l tyúkhúsleves

1 csokor friss fűszernövény – petrezselyem, zeller (lehet szárított is)

3 csésze száraz kenyér kockákra vágva

1 csésze tejföl ( esetleg tejszín )

Elkészítés

Az összetevőket a kenyér és tejföl kivételével beletesszük a felmelegített levesbe és 10 percig főzzük. Ezt követően habarjuk bele a tejfölt, esetleg szűrjük le, és tálalásnál tegyük bele a kenyeret. Forrón fogyasszuk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik