Liszt, cukor, kakaó és húsdaráló? Van olyan recept, amiben ezek a kellékek együtt szerepelnek? Bizony van! Gyerekkorunk egyszerű, de nagyszerű darálós süteményéhez éppen ezek a hozzávalók szükségesek.
Hozzávalók
- 70 dkg liszt,
- 20 dkg porcukor,
- 4 egész tojás,
- 25 dkg margarin,
- csipet só,
- 1 teáskanál sütőpor,
- 1 teáskanál szódabikarbóna.
Elkészítése
A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk, ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk. Ha van rá lehetőség, pihentessük egy éjszakán át hűtőben az összegyúrt tésztát, csak utána daráljuk le, ekkor még ízletesebb lesz.
Ízesíthetjük kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióval, citrommal, naranccsal.
180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szélei elkezdenek kicsit barnulni, nem tovább, mert akkor nem lesz olyan finom omlós. A sütőtől függ, hogy ez mennyi idő.
Tipp: Akinek nincs húsdarálója, kekszformával is kiszaggathatja, úgy is finom lesz. A darálós sokkal finomabb ha áll legalább 1 napot, akkor még omlósabb.
Recept forrása ITT.
Kiemelt kép: Facebook/Sütés-főzés