Otthon készült

Recept: amikor a karfiol és a tojás egymásra talál

Ha szereted a muffin sütőformában készült reggeliket, akkor egyenesen imádni fogod az alábbi, alacsony szénhidráttartalmú finomságot. Ráadásul egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád, és még egészséges is.

Hozzávalók:

  • 2 fej karfiol párolva
  • reszelt sajt
  • Egy tucat + 2 darab nagy méretű tojás
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt bors ízlés szerint
  • apróra vágott metélőhagyma

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius-fokra. Kenjük ki a sütőformát vajjal és tegyük félre.
  2. A párolt karfiolt turmixoljuk addig, még finom szemcsés állapotú nem lesz.
  3. Öntsük a karfiolt papírtörlőre és csavarjuk ki belőle a felesleges vizet. Tegyük meg három alkalommal, hogy a zöldség tökéletesen száraz legyen.
  4. Helyezzük a karfiolt egy keverőtálba és adjuk hozzá a reszelt sajtot, a fűszereket és verjünk rá 2 darab tojást. Keverjük össze.
  5. Az így kapott egyveleget osszuk el egyenletesen a sütőformában.
  6. Süssük 15-17 percig, míg a teteje meg nem barnul.
  7. Vegyük ki a sütőből és verjünk minden massza tetejére egy tojást úgy, hogy a sárgája egyben maradjon.
  8. Süssük újabb 7-8 percig.
  9. Szórjuk meg a tetejét sóval és borssal ízlés szerint.

Jó étvágyat kívánunk!

(via Delish)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik