Otthon készült

Ezek a legjobb magyar bejglik 2021-ben az országban

Három kategóriában hirdettek győztest.

A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette a tavaly debütált Év Bejglije versenyt. Az ipartestület népszerű szakmai versenyei – az Év Fagylaltja és a Magyarország Tortája versenyek – mellett ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében.

Kapcsolódó
Miért diós? Miért mákos? Miért bejgli?
Borbás Marcsi új videóját sem szabad kihagyni hozzá...

„Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

A három kategóriában összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szaktekintélyekből és ismert személyiségekből álló zsűri.

Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek. Kedvelt volt a pisztácia, a mogyoró, a kesudió, a marcipán, az aszalt szilva és szilvalekvár, de előfordult a körte, a napraforgó, a fenyőmag, a sütőtök, a mangó és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.

Az Év Bejglije 2021 verseny eredményei

Hagyományos diós kategória

Az év ínyenc bejglije
  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Simon Andrea, Trattoria di Sophia – Budapest
  • Ezüstérmes: Pass Szilvia, Aranyalma Cukrászda – Székesfehérvár
  • Bronzérmes: Kiss Zoltán és Kiss Dániel, Kiss Cuki – Lajosmizse

Hagyományos mákos kategória

Az év mákos bejglije
  • Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Szurgent Péter, Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda – Budapest
  • Ezüstérmes: Németh Béla, Sütibolt – Keszthely
  • Bronzérmes: Kara József Zoltánné, Erika Cukrászda – Kesztölc

Ínyenc kategória

  • Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Advent Gyöngye – Urbán Ildikó, Ildikó Cukrászda – Szarvas
  • Ezüstérmes: Napos Körte bejgli – Berecz Attila, Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba
  • Bronzérmes: Karamellizált almás, sütőtökös bejgli – Rus Annamária, Békés Kitti, Fodor Ibolya, Virág Cukrászda – Érd

Az Év Ínyenc Bejglije, az Advent Gyöngye hagyományos pozsonyi tésztával készült, töltelékébe pedig mandulás franzsipán, Irsai pálinkába áztatott apróra vágott vörösáfonya, valamint pirított és őrölt fekete szezámmag került, egy csipetnyi fahéjjal megfűszerezve.

  • A legmagasabb pontszámot elérő bejglinek járó Auguszt Elemér különdíj nyertese: Advent Gyöngye – Urbán Ildikó, Ildikó Cukrászda – Szarvas

Kiemelt képünkön az év ínyenc bejglije.

Kapcsolódó
Ilyen egyszerűen is készülhet tökéletes bejgli
Teljes kiőrlésű lisztből, élesztő nélkül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik