Kertünk-Portánk

Ingyen beköltözhet valaki egy felújított szicíliai nyaralóba

Airbnb
Airbnb

Exkluzív ajánlattal állt elő az Airbnb azok számára, akik szeretnének új életet kezdeni egy idilli vidéken, de eddig nem volt meg hozzá a megfelelő anyagi hátterük: egy szerencsés jelentkező most egy évig ingyen élhet egy teljesen felújított szicíliai ingatlanban.

A House Beautiful cikke szerint a lehetőségre február 18-ig lehet pályázni a cég honlapján. A szicíliai álom valóra váltásához meg kell válaszolni néhány kérdést, és csak 18 év felett lehet regisztrálni. Magyar nézőpontból bökkenőt jelent, hogy bár több tucat országból befogadják a jelentkezéseket, hazán nincs rajta ezen a listán.

A háromemeletes ingatlan Sambuca di Sicilia településén található, a felújításkor egy modern oázissá alakították át és bámulatos panoráma nyílik az ablakokról a környező hegyekre.

A kiválasztott nyertes egyébként plusz egy főt magával is vihet, tehát párok számára is ideális lehetőséget kínál a pályázat.

Sambuca egyike azon olasz falvaknak, ahol egy euróért lehet ingatlant vásárolni, ezzel próbálják megállítani az elnéptelenedést. Jelenleg mindössze hatezren lakják a kisvárost.

Leonardo Ciaccio, Sambuca polgármestere arról beszélt, a kampány nemcsak a falu szívében található háznak ad új esélyt, hanem azoknak is, akik beköltöznek.

Természetesen némi feladattal is jár a nagy esély, a házigazdának ugyanis vendégeket is kell majd fogadnia az itt töltött egy évben, akik az Airbnb felületén keresztül foglalnak ide szállást a ház egyik szobájába.

Az ingatlanról ide kattintva találsz még több fotót.

Kapcsolódó
32 évig volt egy festői sziget egyedüli lakója, most új életet kezdett
Mauro Morandi nagyon nem akart eljönni Budelli szigetéről, de mint mondja, ő az élő példa, hogy 80 év felett is talpra lehet állni.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik