Életmód

Hungarikum lett a höveji csipke és a pozsonyi kifli

MTI Fotó: Krizsán Csaba
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a höveji csipkével és a pozsonyi kiflivel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Budapesten az agrárminiszter.

Nagy István úgy fogalmazott, hogy a hungarikumok az ország arculatának mindennapi és mindenütt jelen lévő építőkövei, amelyek szavak nélkül mesélnek a magyarokról, a hagyományaikról, a leleményességükről.

Az értékek védelme az identitás- és hagyományőrzést, a kultúra átörökítését is segíti, méghozzá nem az elkülönülés, hanem a nemzeti összetartozás igényével – tette hozzá.

Kapcsolódó
500 éve sütöttek először pozsonyi kiflit - Mutatjuk a legfinomabb receptet
Egy Wendler nevű bécsi sütőmesternek köszönhetjük a finomságot.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik