November közepén 29. alkalommal rendezték meg a World Cheese Awardsot Spanyolországban, ahol több mint háromezer résztvevő közül választotta ki a világ legfinomabb sajtját a szakértő zsűri. Az idei győztes a nyugat-norvégiai Tingvollost manufaktúra Kraftkar névre keresztelt kéksajtja lett.
A döntőbírák az eredményhirdetéskor azzal érveltek, hogy a díjazott sajt penésztartalma kiváló, morzsolható, de ugyanakkor krémes.
Here it is folks! The World Champion Cheese – Kraftkar from Tingvollost in Norway #WorldCheeseAwards @IntCheeseFest pic.twitter.com/ijMK2xWWre
— Guild of Fine Food (@guildoffinefood) November 16, 2016
A Kraftkar lett minden idők legfinomabb sajtja is, miután a zsűri minden eddigi nyertes sajtot összevetve ezt találta a legjobbnak.
Gunnar Waagen, a cég elnöke a verseny után elérzékenyülten nyilatkozott az újságíróknak.
Nincsenek szavaim. Óriási siker ez egy olyan családi vállalkozás számára, mint a Tingvollost.
A Tingvollost mindössze hatféle sajtot készít, mindet a saját farmjukon nevelt tehenek tejéből. Mindössze tíz évvel ezelőtt kezdtek el sajttal foglalkozni és a család négy generációja dolgozik a vállalkozásban.