Akár egy szendvics, akár egy kiadós reggeli része lehet a bacon, melynek egyik legvonzóbb tulajdonsága a ropogós textúrája, amely képes feldobni bármilyen ételt. A legtöbb házi szakács azonban gyakran megelégszik a puha, gumiszerű szalonnával is, pedig a sütési folyamat egy apró módosítása ropogós, ízletes baconszeleteket eredményez. Mutatjuk a pofonegyszerű trükköt, írta a Nosalty.
Ha baconsütésről van szó, akkor általános tény, hogy a legtöbben először felhevítik a serpenyőt, mielőtt beletennék a baconszeleteket, ám a szalonna esetében ez egy végzetes hiba. Ha ugyanis a zsíros bacon ultraforró felületet ér, akkor letapad a serpenyőre, és kellemetlenül gumis textúrájúvá válik. Ezenfelül a forró serpenyőbe helyezett szalonna felkunkorodik, és hullámossá válik, csökkentve a bacon serpenyőt érő felületét, amitől kevésbé lesz ropogós a végeredmény.
Először is tedd a bacont a hideg serpenyőbe, majd óvatosan melegítsd fel. Ez lehetővé teszi, hogy a zsír fokozatosan süljön ki a szeletekből, illetve megakadályozza, hogy megégjen a szalonna. Ha ezt az apróságot betartod, akkor egy szuper ropogós, tökéletesen megsült bacont majszolhatsz majd.