Ha édesszájúak vagyunk, jó eséllyel szeretjük a Nutellát is, ami azonban sajnos – cukortartalma és a mesterséges adalékanyagai miatt – nem tesz jót szervezetünknek. Nem kell azonban lemondanunk a mogyorós csokoládékrémről, hiszen könnyedén készíthetünk mi is otthon egy sokkal egészségesebb verziót, írta a DRIVE.
- 2 bögre hántolt mogyoró
- 1/4 bögre cukor, ami helyettesíthetjük alternatív édesítőszerrel is
- 450 gramm keserédes csokoládé, ízlés szerint lehet közepesen édes is
- 2 bögre sótlan vaj
- 1 bögre tejszín
- 1 csipet só
- Első lépésként melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
- Szórjuk a hántolt mogyorót egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük negyed órán át, míg aranybarna színűre pirul.
- Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
- Ezután daráljuk le finomra a mogyorót a cukorral együtt.
- Kockázzuk apró darabokra a csokoládét, majd tegyük egy fémedénybe, közben pedig forraljunk egy lábasba vizet.
- Ha felforrt a víz, vegyük lejjebb a lángot és helyezzük az edényt a lábas tetejére, hogy megolvadjon a csokoládé.
- Miután folyós állagúvá vált, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és tejszínt, majd kevergessük, míg a massza egynemű anyaggá válik.
- Sózzuk, majd adjuk hozzá a ledarált mogyorós cukrot.
- Végül öntsük egy üvegcsébe és hagyjuk kihűlni.
- Szobahőmérskéleten akár négy napig is eláll.