Virágzó vidékünk

519 kilósra nőtt az ország legnagyobb töke

Facebook/MartonKult
Facebook/MartonKult
A tökmérő verseny közönsége is a csodájára járt.

A hagyományokhoz híven, az idei évben is „Tök jó hét” címmel szervez programsorozatot a MartonKult Martonvásáron. Szeptember 28-a és október 8-a között színes programokkal várnak minden érdeklődőt.

Szeptember 28-án, szombaton az idei esztendőben is megrendezésre került az országos óriástök mérő verseny. Nem túlzás azt állítani, hogy a programsorozat fő látványossága volt az óriásira termesztett tökök versenye, ahol a „legsúlyosabb” címért versengtek a hatalmasabbnál-hatalmasabb tökök. Emellett tökfaragás, főzőverseny, születésnap és piac színesítette a nap esős és borongós hangulatát.

A Fő tér hatalmasra nőtt tökökkel volt népes, amiket mindenki megcsodálhatott. A nem mindennapi terméseket a Brunszvik-Beethoven Központnál állították ki a termesztők, vagy ahogy a „szakmabeliek” mondják: növesztők, ahol zsűri bírálta el a nyerteseket.

A hivatalos eredmény szombaton kora délután meg is született.

Az idei Országos óriástök-mérő verseny győztese Vajda ÁdámSzakonyfalu, Vas vármegye -, Superman nevű töke lett 519 kg-al

– közölte a MartonKult a Facebook oldalán.

Vajda Ádámnak extrém hobbija van: óriástököket termel. Ezekkel a tökökkel versenyeken is megméretteti magát, idén pedig az Országos óriástök-mérő verseny első helyezettje lett.

Kapcsolódó
1247 kilós a világ legnagyobb töke
Megdőlt a Guinness-rekord.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik