A kereskedelmi forgalomban Magyarországon és Európa-szerte egyaránt a francia stílusú, alacsony alkoholtartalmú, szénsavas almabor a legelterjedtebb, melyet nemzetközileg egységesen cider néven népszerűsítenek. Ez a fajta almabor hagyományosan a száraz pezsgőhöz hasonlóan készül natúr almamustból. Miután általában alacsony az alkoholtartalma ( 11 %) nem tartható el hosszabb ideig.
A hagyományos, ciderhez való alma apró, kemény, “ehetetlen”, nagyon rostos, esetleg kesernyés.
A cider önmagában nem túl nagy kuriózum, de kis ötlettel igazi különlegességgel kínálhatjuk vendégeinket.
Bubis cider koktél
Hozzávalók:
- fahéjas cukor
- 1/2 rész cider
- 1/2 rész pezsgő
- 1 szelet alma vagy narancs
Az elkészítése roppant egyszerű
Ha nincs otthon cider, vagy könnyedebb koktélt szeretnénk, akkor natúr almaléből is elkészíthetjük.