Otthon készült

Buci helyett paradicsom: az ellenállhatatlan diétás hamburger

A grillezési szezon és a diéta nem feltétlen jár kéz a kézben, sőt. De van egy jó ötletünk, hogyan vészelheted át a kerti partit anélkül, hogy antiszociálisnak tűnnél.

A hamburgerrel az alapvető probléma nem a hús, hanem a buci, ami kiváltható ugyan szimplán salátával, de mégsem olyan jó móka, mint a kezünkben tartani a szendvicset és jót falatozni belőle.

Bemutatjuk a paradicsomburgert. 

Azon túl, hogy kevesebb szénhidrátot tartalmaz, jóval kisebb, mint egy átlagos hamburger, mégis igen laktató.

Hozzávalók

  • fél kilogramm darált marhahús
  • só, bors
  • cheddar sajt
  • 6 apró paradicsom félbe vágva
  • egy evőkanál majonéz
  • fejes saláta
  • egy evőkanál mustár

Elkészítése

  1. Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokon. Egy nagyobb tálban ízesítsük meg sóval és borssal, ízlés szerint más fűszerekkel a darált húst.
  2. Kreáljunk akkora gombócokat a húsból, amelyek majd beleférnek a paradicsomba.
  3. Grillezzük a húst oldalanként három percig, majd helyezzük rá a sajtot és hagyjuk megolvadni.
  4. Kenjük meg majonézzel a paradicsom alját, tegyük rá a salátát, a hamburgerhúst, és öntsük nyakon mustárral.

Mindez videóban:

És még grillezés:

(Delish)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik