Otthon készült

Zserbós palacsinta az ünnepkör királynője

Két kedvenc egy süteményben. Tudtok jobbat?

A karácsonyi sütemények toplistása minden bizonnyal a zserbó. Úgy tűnik, hogy továbbgyűrűzik a zserbó-imádat és az idén nagy kedvenc lehet a palacsintával kombózott változata is. A receptet az Nlcafe.hu oldalon találtuk, érdemes kipróbálni.

Fotó: NLcafe

Hozzávalók

Palacsinta-alaptészta:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • kb. 2 dl szódavíz
  • 2 egész tojás
  • 1/2 dl étolaj
  • csipetnyi só

A töltelékhez ízlés szerint:

  • sárgabaracklekvár
  • darált dió
  • porcukor
  • étcsokoládé

A kész palacsintákat megkenjük sárgabaracklekvárral, megszórjuk az 1-1 arányban elkevert porcukros dióval (1 evőkanál darált dióhoz 1 evőkanál porcukrot keverünk), és megszórjuk apróra vágott étcsokoládéval. Feltekerjük és – ízlés szerint – olvasztott étcsokival locsoljuk.

A békebeli zserbó 3 titka, amitől olyan finom lesz, mint a nagyié
Ez a zserbó felteheti a koronát az ünnepekre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik