Életmód

48 óra ellesett pillanataival pályázhatnak a Medvesi Fotós Maratonon

A legjobb felvételeket kiállításon mutatják be a nagyközönségnek.

2016. június 3-5. között immáron harmadik alkalommal várják a világ első határon átnyúló geoparkjába az érdeklődőket a Medvesi Fotós Maraton eseményére. A legjobbnak ítélt felvételeiket idén is fotópályázaton mérethetik meg a résztvevők a szakmai zsűri előtt.

Fotó: Karikó Orsolya
Fotó: Karikó Orsolya

A résztvevőknek 48 órán keresztül biztosítanak programokat annak érdekében, hogy megismerjék, felfedezzék ennek a kevéssé ismert, ugyanakkor változatos, természeti értékekben gazdag tájnak, a Medves-vidékének az értékeit. A program részeként éjszakai fotózásra is lehetőségük nyílik, mely során a rendezők kivilágítják a középkori várromokat.

Fotó: Berendi Tibor
Fotó: Berendi Tibor

2013-ban 53 pályázó több mint 300 felvételét nevezte az akkori fotópályázatra, míg 2014-ben 86 résztvevő élt a lehetőséggel, összesen 402 pályaművel. A szakmai zsűri döntése és a közönségszavazás alapján mindkét évben több mint harminc felvételt választottak ki, melyek vándorkiállítás formájában megfordultak többek között Salgótarjánban, Budapesten és Ipolytarnócon is.

Fotó: Gecse Lászlóné
Fotó: Gecse Lászlóné

Az első Medvesi Fotós Maraton válogatása az eresztvényi Geopark Oktató, Kutató és Irányító Központ közösségi terében talált végleges otthonra, míg a második rendezvény fotókiállítása a mai napig „úton van”: április végétől kezdődően az Ipolytarnóci Ősmaradványok látogatóközpontjában lesz látható.

Fotó: Ferenczi Csaba
Fotó: Ferenczi Csaba

A pályázat

A Novohrad-Nógrád Geopark 2016-os Medvesi Fotós Maraton fotópályázatára a rendezvény 48 órája alatt, a program helyszínein, illetve a Medves és a Medvesalja térségében készült olyan egyedi fotográfiával lehet pályázni, melynek szerzői jogával korlátozás nélkül rendelkezik a pályázó. A fotók témája elsősorban a Medves vidékének táji, természeti, geológiai sokszínűsége, szépsége, ember és táj kapcsolatának, az itt élő emberek bemutatása.

További információk és a program ide kattintva olvasható.

Címfotó: Facebook/Medvesi Fotós Maraton/Ujj Ákos

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik