Életmód

Hajtás közben a nyulat is kiugrasztja a bokorból a zumba oktatója

Tizenévesen varázsolta el a természet.

A hétköznapokban aerobikot és zumbát oktat, vadászidényben pedig szó szerint kiugrasztja a nyulat a bokorból. Igazi energiabomba a székelyudvarhelyi Menyhárt Éva, aki tinédzser lányként szerelmesedett bele a vadak hajtásába – írta a noileg.ro.

Édesapja vadász volt, ő pedig egyedüli gyerek, és az első kérésére elkísérhette a papát egy vadászatra.

Középen Menyhárt Éva
Középen Menyhárt Éva

Akkor, amikor egész éjszaka mozdulatlanul, csendben kellett várakozni, hogy el ne riasszák az állatokat, sőt még vakarózni is csak módjával szabadott, egy életre elvarázsolta a feeling: a csend, a fegyelem, a természet nyugalma, a vadak.

Éva az évek múltával szinte egyedüli nőként a hajtók népes csapatába került. Azóta is imádja, amikor kimennek a helyszínre, nagy zajt csinálnak, kiabálnak, ütik a fák törzsét, csörtetnek, árkon-bokron áthaladnak, olykor kúszva-mászva, mert olyan a terep.

Nekem a vadászat, a hajtás kirándulás, imádok a természetben lenni, túrázni. Szeretem azt is, hogy velem van Pamacs, a kutyám, aki foxterrier keverék, és aki félig házi kedvenc, félig vadászkutya. Szeretem, amikor a két hajtás közötti szünetben megszusszanunk, ugyanígy a közös ebédeket, beszélgetéseket – mondta a portálnak a Éva.

Fotó: Favebook/Menyhárt Éva
Fotó: Favebook/Menyhárt Éva

A zumba oktató hobbiból hajt, pénz ezért nem jár. Amikor a vadászok elosztják a zsákmányt, kap húst. Kedvence a vaddisznópörkölt makarónival, amit ő maga is elkészít, de a jutalom maga az élmény, mert nincs két egyforma vadászat.

Menyhárt Éva kövér leányka volt. A vadászat motiválta abban, hogy formába hozza magát: 1996 novemberében kezdte az életmód-váltást. Otthon, egyedül tornászott, visszafogta az étkezést, csoportos edzésekre járt. Kezdetben csak helyettes, aztán edző lett. Tanfolyamot végzett, ma már ez a hivatása. Aerobikot és zumbát tanít – írja a noileg.ro.

Fotó: Facebook/Menyhárt Éva
Fotó: Facebook/Menyhárt Éva

Hosszú távú terveimben benne van a vadászengedély megszerzése. Párommal, Szabó Imrével – akit egy vadászaton ismertem meg, és szintén hajtó – együtt akarunk vizsgázni, később pedig elmennék egy afrikai vadászatra is – említette a vele készült interjúban a hölgy.

Az ifjú pár – akik 2015-ben kötöttek házasságot – egy vagy két gyermeket szeretne. Már épül a házuk Szovátán, a Medve-tó szomszédságában – a hobbijához nevében nem véletlenül passzoló helyszínen.

Címfotó: Csedő Attila – noileg.ro

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik