Életmód

Megformázták a világ legnagyobb emberi vércseppjét

Április 7-e az Egészség világnapja.

1948. április 7-én az ENSZ ezen a napon alapította meg a WHO-t (World Health Organization), az Egészségügyi Világszervezetet. Ennek emlékére április 7-e az Egészség világnapja, mely alkalmával a szervezet vezetői minden évben új programot tűznek ki maguk elé, és egész évben annak megvalósításán fáradoznak.

A WHO célja az egészségügyi ellátás színvonalának emelése, a nemzetközi egészségügyi munka irányítása és összehangolása, tevékeny részvétel a környezet védelmében.

Fotó: MTI/EPA/Francis R. Malasig

A világszervezet 2017. április 7-ét, az Egészség világnapját a „Depresszió: beszéljünk róla!” témának dedikálta.

Depresszió

A depresszió 2015-ben első helyen állt a betegségben eltöltött életévek rangsorában, az összes betegségben eltöltött életévek 7,5 százalékáért felelős. Minden negyedik nő és minden nyolcadik férfi élete során legalább egyszer szenved depresszióban. A világon több mint 300 millió ember szenved depresszióban, Európában több, mint 40 millió, míg Magyarországon minden huszadik, közel félmillió ember betegszik meg élete során a depresszió valamelyik formájában. Jelenleg a depresszió a tartós munkaképesség-csökkenés harmadik leggyakoribb oka Magyarországon.

Fotó: MTI/EPA/Francis R. Malasig

A világnap alkalmából Fülöp-szigeteki önkéntesek – fotóinkon – a világ legnagyobb emberi vércseppjét megformázva próbáltak bekerülni a Guinness Rekordok Könyvébe a Manilától keletre fekvő Marikinában. Az akcióban 4817 ember vett részt.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Francis R. Malasig

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik