Életmód

Rekordlistás pontyot fogtak a Hármas-Körösben

Áztatott, fűzött öregkukoricára harapott rá.

Gyomaendrőd közelében, a Hármas-Körös bal parti gátján kedvelt horgászhely a Danzug holtág, ahol ponty, csuka, süllő, balin, harcsa, amur, keszegfélék, sügér, compó kínálja magát a szerencséjükre váró pecásoknak. A Körösök vidéke más részeken is ontja magából a kapitális méretű halakat, köztük ragadozókat és ritkaságot is.

Danzug-holtág

A holtág 1875 – 1879 között keletkezett a 38. Keskenyzugi átmetszéssel a Hármas-Körös bal parti ármentesített területén. Hossza 2,1 km, átlagos szélessége 47 m, területe 9 hektár, átlagos vízmélysége 2,3 m, víztérfogata 230 ezer köbméter.

Facebook/Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

A ponty sem ritkaság, szép példányok mindig a partra kerülnek, a napokban azonban igazán méretes pontyot akasztott meg egy szerencsés horgász. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Facebook oldalának beszámolója szerint rekordlistás ponty akadt Pataki Sándor horgára a Danzug-holtágból. A 16,5 kg-os, 87 cm-es hal áztatott, fűzött öregkukoricára harapott rá és 15 perc fárasztás után került a partra. A pontyot a mérlegelés és hitelesítés után visszahelyezték a vízbe.

Kiemelt kép: Facebook/Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik