Életmód

Idén elmarad a februári országos féláras fürdő akció

Lesz ellenben két rangos verseny szaunamestereknek.

A tavalyi évben a fürdőközönség körében nagy sikert aratott a “Szökjön ki egy fürdőbe!” akció. Február utolsó napján számos fürdőben féláron lehetett belépőjegyet váltani, sok létesítmény kínált masszázs- és szauna szolgáltatásokat 50%-os kedvezménnyel. Az országos megmozdulást a Magyar Fürdőszövetség szervezte.

A Magyar Fürdőszövetségnél arról érdeklődtünk, hogy idén számíthatnak-e a fürdőzni vágyók ilyen akcióra?

Balogh Zoltán, a szövetség főtitkára a Sokszínű Vidéknek elmondta: ezt az akciót ők kifejezetten szökőévek február hónapjának 28. napjára szervezték. Innen ered az elnevzés is. Mivel az idei év nem szökőév, ezért ebben az évben a fürdőszövetség nem készült országos akcióval, de minden évben akadnak  olyan fürdők, akik rendhagyó módon megtartják a február 28-i akciót. Ezt rájuk bízzák, ahogy az is, hogy milyen kedvezményeket nyújtanak.

Rövid keresgélés után a programturizmus.hu honlapján találunk két olyan fürdőt, amelyek idén is megrendezik a “Szökjön ki egy fürdőbe!” programot.

A “Szökjön ki egy fürdőbe 2019. 02. 28.” – csatlakozott fürdői

A hajdúszoboszlói Hungarospa, ahol 50%-os kedvezménnyel vehetjük igénybe a fürdő szolgáltatásait,

Hungarospa – Fotó: hungarospa.hu

és a kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő, itt is féláron vehetünk február 28-án belépőjegyet.

Kumánia Gyógyfürdő – Fotó: facebook.com/KumaniaGyogyfurdo

Milyen közelgő események várhatóak a Magyar Fürdőszövetség szervezésében?

Most inkább a szaunavilágban pezseg az élet – és bár nem a Fürdőszövetség tagja szervezi, és a helyt adó fürdő sem tagja a szövetségnek, de a szakmai korrektség megköveteli, hogy megemlítsek 2 közelgő eseményt.

A hétvégén – február 16-án, és 17-én a Hertelendi Termálfürdőben zajlik a Harvia-Saunabau VII. Magyar Országos Szaunamester Bajnokság – MESTER 4 – Kihívás, ahol az első napon a szaunamesterek helyezéseit a résztvevő vendégek döntik el egy különleges szavazási módszer alapján, míg a második napon szakértő zsűri ítéletén múlnak a helyezések. A forduló mindkét napját eredményhirdetés zárja, ahol az aznap legjobban szerepelt szaunamestereket díjakban részesítjük.

Hertelendi Termálfürdő – Fotó: hertelenditermal.hu

Szintén most hétvégén, február 16-17-én lesz egy nagyon fontos esemény a bükfürdői Thermal & Spa-ban ez az Improvizációs szaunamester hétvége és verseny.

Nemrég a nemzetközi Freestyle Masters szaunamester versenyben hozta el a győzelmet a magyar lány, Szép Boglárka.

Magyar lány nyerte a szaunamesterek nemzetközi versenyét
Szép Boglárka kiélezett csatában nyert Németországban.

Igen, erősen indul a nemzetközi szaunás versenyszezon Magyarországon: 2 héttel a nemzetközi Freestyle Masters után kerül sor az első hazai improvizációs szaunamester bajnokságra a Bükfürdő Thermal & Spa-ban.

Bükfürdő Thermal & Spa – Fotó: instagram.com/bukfurdo

A rangos eseményre hazánkba érkezik Lengyelországból Maciek Piczura és Karolina Jarząbek egyéni és páros szaunamester világbajnokok, továbbá a korábbi háromszoros szaunamester világbajnok holland Rob Keijzer. A szakmai legendákat három nemzet bajnokai kísérik: a világbajnokság cseh fordulójának bajnoka Eliš Blažek, a szlovák forduló nyertese Robert Židek, és természetesen a magyar nemzeti forduló győztese Farkas Evelyn, de a friss Freestyle Masters győztes Szép Boglárka is Bükfürdőn lesz a hétvégén.

Bükfürdő Thermal & Spa – Fotó: instagram.com/bukfurdo

A közönség számára igazi különlegesség, hogy összesen tizenhat hazai és nyolc külföldi szaunamester tart százharminc szaunaprogramot a hétvégén.

Mi a különbözőség a két verseny, a két szaunaszeánsz között?

Röviden összefoglalva: míg a klasszikus versenyen a szaunamesterek rendszerint valamilyen jelmezben előre betanult programot mutatnak be, amihez ők hozzák a zenét, addig a freestyle versenyen a versenyzők nem előre meghatározott, és begyakorolt programot hajtanak végre. Tehát nem ők hozzák a zenét, azt se tudják, hogy milyen zenére kell majd bemutatniuk a gyakorlatukat, rögtönözniük kell. Szép Boglárka ez utóbbi versenyszámban jeleskedett a nemzetközi tornán.

Luxus faház szaunával és jakuzzival az erdő közepén
Az üdülőnek is nevezhető házikó kibérelhető, de meg kell fizetni az árát.

Kiemelt kép: Unsplash.com

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik