Virágzó vidékünk

Mesés látvány egy fürdőkádból a Dunakanyar

Zebegényből így is láthatjuk.

Azt már sokan és sokszor megfogalmazták, hogy Zebegény a Dunakanyar egyik legszebb települése, nem véletlenül választotta számtalan művész lakó- és üdülőhelyéül. A falu és vadregényes környéke lehetővé teszi, hogy akár heteket eltöltsön az ember itt anélkül, hogy unatkozna: a Dunakanyar, az Ipoly, a Börzsöny, a bájos kisvárosok – Nagymaros, Esztergom, Visegrád, Vác –, a börzsönyi kisvasutak, a termelői piacok minden korosztálynak biztosítanak programot jó és rossz időben egyaránt.

Ebben a mesés környezetben 2002-ben épült egy ház természetes anyagokból – bontott téglák, gerendák felhasználásával -, külső díszeiben megidézve a századfordulós villák hangulatát, s melyben nemcsak az ajtók és ablakok, hanem a bútorok és a melegburkolatok is mind-mind fából készültek. A porta – a Dunakanyar szerelmeseinek nagy örömére – 2015-től vendégházként üzemel, s hogy a Villa Idill nevet kapta, az nem véletlen.

A panorámás házban öt szoba, két nappali, négy fürdőszoba, konyha, terasz várja a vendégeket, a hatalmas kert, a dézsafürdő, a szauna és a medence pedig csak fokozza a kényelmet. Ahogy a tulajdonosok fogalmaznak:

Itt egész évben jól érzi magát a pihenni vágyó ember. Ha meleg van a medencében, vagy árnyas fák alatt, szellős teraszon lehet hűsölni, hidegben a kandalló, a dézsafürdő és a panorámás szauna várja a vendégeket, ahonnan megcsodálhatók a dunai horgászok, a pilismaróti strandolók, a dunai sétahajók és a lassan haladó uszályok is.

Azt is mondják, hogy a villában akkor is garantáltan jól érzi magát a megfáradt vándor, ha egy hétig ki sem mozdul, és csak élvezi a semmittevést. Ahogy a fotókat elnézzük, aligha mondhatunk ellent.

Kimelt kép: I love Dunakanyar

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik