Életmód

Japánban azért építettek egy vasútállomást, hogy a természetben lehessen gyönyörködni

Japán egy apró, de annál csodálatosabb ország tele bakancslistás helyekkel, ahová sok esetben mesés vonatutakon juthatunk el. A szigetországban most ismét egy zseniális megoldással álltak elő Ivakuni település közelében a Nisiki folyó partjainál. Beiktattak ugyanis egy, a világtól teljesen elzárt vasútállomást, ahová csak és kizárólag mozdonnyal lehet eljutni és távozni onnan, írja a Bored Panda.

Fotó: Kamogawa Railway

A Seiryu Miharashi Eki, magyarul „Tiszta Folyami Kilátás” platformállomás csodás környezetben fekszik, és pont azért álmodták meg, hogy bárki gyönyörködhessen a természet kincseiben.

Fotó: Instagram / ata78_2021

Az utasok érkezés után arra lehetnek figyelmesek, hogy lépcső, rámpa, de még jegyellenőr sincs a helyszínen, ugyanis tilos elhagyni az állomás területét.

Fotó: Kamogawa Railway

A japán vasúti közlekedés egyébként is egyedülálló a világon. A vonatok annyira pontosan közlekednek, hogy a közelmúltban az egyik társaságnak közleményben kellett elnézést kérni, mivel az egyik járat húsz másodperccel (!) hamarabb indult, mint ahogy az elő volt írva.

Az állomás március 17-én nyitott, de a Google Mapsen még nem szerepel. Várhatóan csak speciális járatokon lesz majd elérhető. Talán csak a padok hiányoznak róla.

Fotó: Kamogawa Railway
Minden képzeletet felülmúl Európa legszebb vasútvonala
Az utazás során a jegyet váltó érdeklődők 55 alagúton és 196 hídon haladnak át a tömegközlekedési járművel.

Kiemelt kép: Twitter / Gota_Kaze_SH11

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik