A nő, akinek kilenc újfoundlandi jelenti a boldogságot

Terápiás csapatként dolgoznak majd együtt a jámbor ebek.
Kapcsolódó cikkek

Mackenzie Makatche kilenc hatalmas és imádott kutyájával él együtt otthonában, és egyre másra kapja a kérdéseket, többnyire ugyanazokat, amikor követői meglátják kutyáit az Instagram oldalán, ahol már közel 40 ezren figyelik a mindennapjaikat. A kérdezők leginkább a háza méretére, a kutyáknak szánt kutyaeledel mennyiségére, a kutyák szőrére kíváncsiak, írja a Mother Nature Network.

Sokan megkérdezik, hogy ezek medvék? Volt, aki pedig gátlástalanul rákérdezett, bolond vagyok-e

– sorolja Mackenzie.

Glenn Mills-ben élnek, úgy 40 kilométerre nyugatra Philadelphiától. A fajta iránti szeretete születésekor kezdődött, a család újfundlandijával együtt nőtt fel, aki mindössze egy évvel volt idősebb nála. A szüleit azért vonzotta a kutyafajta, mert gyerekbarát kutyát szerettek volna, a labradorhoz hasonlót.

Makatche édesanyja, Diedre terápiás programba akart kezdeni a kutyafajtával, és új kiskutyája, Belle tökéletesnek bizonyult a feladatra. De pont ekkor, 2016 őszén, 4. stádiumú vastagbélrákot diagnosztizáltak nála.

Anyám betegsége alatt együtt jártunk a kiképzésekre. Kihúztam a tolószékét, megtartottam a pórázt, és egy csapatként végeztünk mindent

– mondja Makatche.

Anyja 2018. áprilisában elhunyt, és Makatche a tiszteletére folytatja a terápiás képzést.

Személyes célja az, hogy gyógypedagógusként, elsősorban logopédusként dolgozzon kisgyermekekkel, de már a különböző beszélőszervi sérülésekkel született csecsemőket is bevonná a kezelésbe. A kutyák, különösen az újfoundlandi fajta tökéletesen alkalmas az ilyen terápiás célú feladatellátásra. Különleges módon viszonyulnak a gyerekekhez, akik sokkal oldottabbak velük, kinyílnak nekik, és a kommunikáció is könnyebb velük, mint a felnőttekkel, pláne az orvosokkal.

A Makatche-csapatba Guinness, Duncan, Storm, Murphy, Coeli, Skyy, Aisling, Oliver és Belle tartozik. Hárman már befejezték a terápiás képzést, kettőnél pedig folyamatban van.

Miután a két utolsót is kiképezte, nonprofit szervezetet indítani, hogy jogilag is terápiás csapattá váljanak, akiket remélhetőleg sok helyre elhívnak majd.

Fajtaként az újfoundlandi a szelíd óriás megtestesítője, intuitív, és őrült, általában nagyon lazák, mindenre kaphatók, egy jó kis bohóckodás sosem áll távol tőlük. Mivel pedig együtt nőttek fel, jóban-rosszban kitartanak egymás mellett. Mindegyikük imádja a saját kis kuckóját, de Makatche egyfajta vetésforgóban velük alszik, így mindegyik elegendő kényeztetésben részesül.

Otthon az időközben híressé vált kutyák, ha épp nem a gazdi foglalkoztatja őket, akkor alszanak, egymással játszanak, vagy épp fényképeken pózolnak az Instagram-oldaluk lelkes követőtáborának nagy örömére.

Kiemelt kép: Instagram/thenewfcrew