Életmód

Együtt 211 esztendős, és 80 éve él együtt a világ legidősebb házaspárja

Következik a nagy tölgylakodalom.

Csodálatos emberi történetről számolt be novemberben a CNN: hivatalosan is a világ legidősebb házaspárja lett ugyanis John és Charlotte Henderson. A férj 106, a feleség 105 éves, ketten együtt így 211 évesek, amit a Guinness-rekordnak nyilvánítottak. Ez alighanem a kisebb csoda. A nagyobb az, hogy december 15-én a 80. házassági évfordulójukat ünneplik.

1939-ben kötöttek házasságot, két évvel azelőtt, hogy az Egyesült Államok belépett volna II. világháborúba.

John és Charlotte ízig-vérig amerikaiak, azon belül pedig annyira texasiak, hogy ott ismerkedtek meg és jelenleg is ott élnek, a hihetetlen ünnepre készülve. 1934-ben egy évfolyamba kerültek a Texasi Egyetemen, Charlotte tanárnőnek készült, John a futballcsapatban játszott. Miután öt évvel később összekötötték életüket, mindössze hét dollárt költöttek szállodai szobára a nászútjukon.

Felejthetetlen pillanatok: az első hitvesi csók földön, vízen, levegőben
Itt a tavasz, kezdődik a házasságkötések szezonja. Kis kedvcsináló házasulandóknak.

John ma már az egyetemi csapat legidősebb veterán játékosa. Immár 84 éve tartja a hagyományt, hogy évente legalább egy meccsre kimegy. Naponta tart átmozgató edzést most is, így a hitvesével együtt kiváló egészségnek örvend.

Forrás: Longhorn Village Senior Living Community

Tíz éve költöztek: a Longhorn Village nevű közösség (idősek otthona) tagjai lettek, egyetemi öregdiákok egy csoportjával együtt.

Mértéktartóan élj, és légy szívélyes a házastársaddal

– mondják a hosszú házasság titkáról. Az életüket azt bizonyítja, tudnak valamit.

Kiemelt kép: Longhorn Village Senior Living Community

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik