Életmód

Öt tipp az adventi stresszes helyzetek megoldására

A humor sok mindenen átsegít, így a felfokozott karácsonyi készülődésen is.

1. A karácsonyt megelőző időszak minden momentumát tervezzük meg a lehető legrészletesebben.

  • Hogy később boldog mosollyal az arcunkon nézzük végig, ahogy felborul ez a menetrend, mert mint tudjuk, a spontaneitásra és a rugalmasságra való képesség csökkenti a szívinfarktus kockázatát.

2. Hívjuk el a húgunkat, nővérünket, bátyánkat, de a legjobb, ha az aktuális vagy leendő anyósunkat/apósunkat, egy közös karácsonyi bevásárlókörútra, hogy titokban kölcsönösen feltérképezhessük, milyen ajándéknak örülnénk a legjobban.

  • Végül nevessünk együtt egy jót, ha a második kirakatnál összeveszünk azon, hogy hová induljunk innen, forró csokit vagy forralt bort igyunk-e, és egyáltalán, kinek a buta ötlete volt a közös shoppingtúra?!

3. Mi, hölgyek, vetessük meg a párunkkal a város legjobb árusánál – és egyben a tőlünk legmesszebbre lévőnél – a legcsinosabb kétméteres karácsonyfát – lehetőleg ezüst- vagy normand fenyőt.

  • Aztán nézzünk rá szúrós szemekkel, mert túl kicsit-nagyot-széleset-keskenyet-dúsat-gyéret vett. És egyébként is, mindenki tudja, hogy 24-én féláron kaphatóak a legszebb fenyőfák, mert már senkinek nem kellenek, hisz hatalmas a túlkínálat.

4.  Vegyük meg a gyereknek a kívánt méregdrága ajándékot, mert megérdemli, vagy épp azért, mert nem, és különben is, karácsony csak egyszer van egy évben.

  • Ezt követően mosolyogjunk elmésségén, mikor a második napon, miután szanaszét hagyta, eltörte, összetépte azt, hanyagul kijelenti: miért fáj az nekünk, ha nem becsüli a drága ajándékot, mikor a Jézuska vette-hozta, nem mi.

5. Hívjuk meg barátainkat vagy családunk távolabb élő tagjait az egyik adventi vasárnapon ünnepi estebédre – ez egyfajta karácsonyi próbavacsoraként is jól beválik.

  • A programot követő mosogatás után holtfáradtan pedig gondoljunk arra, hogy milyen jó, hogy karácsony csak egyszer van egy évben!

Kiemelt kép: Pixabay

Adventi keksz, az ünnepváró esték édes csemegéje
Ennél egyszerűbbet még nem találtak ki.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik