Életmód

Kutyáink is jól járnak az újévi fogadalmakkal

Újévi fogadalmak, amikkel gazdi és kutyus egyaránt jól jár.

Biztosan mindannyian fogadkoztunk már szilveszter éjjel, hogy mit hogyan csinálunk majd másként a következő évben. Érdemes azonban nem túlzásokba esni ilyenkor sem, és csak olyat megfogadni, amit aztán be is tudunk tartani. Különben csak frusztrációt okozunk vele magunknak.

Fotó: Pixabay

Íme négy tipp a Kutyabarát Magazin ajánlásával, amit bátran megfogadhatunk, és nemcsak mi, de négylábú barátunk is jól jár velük, ráadásul a betartásukban is segít majd minket.

Fotó: Pixabay

1. Mozogjunk többet a szabadban

Biztosak lehetünk abban, hogy a kutyánk támogatni fog ebben a fogadalmunkban. Menjünk vele gyakrabban sétálni, az előnyöket pedig élvezzük ki mi is. Amellett, hogy fittebbek leszünk, a vérkeringésünknek is jót teszünk vele. A kutyánk egészségéről, jóllétéről, jókedvéről is gondoskodunk ilyetén módon, ráadásul megfelelő lemozgatással a kényszeres cselekvéseinek is elejét vehetjük.

Fotó: Pixabay

2. Ne stresszeljünk

Köztudott, hogy a kutyák rendszeres terápiás látogatók az idősek otthonában, kórházakban vagy épp iskolákban, óvodákban. Bizonyított tény, hogy sikeresen csökkentik az emberek életében a stresszt, nyugtató hatásuk régóta ismert. Az együtt töltött idő csak előnyökkel jár.

Fotó: Pixabay

3. Legyünk a közösség hasznos tagjai

Az előbb említett terápiás célokon túl a családban is közösségépítő hatással bír egy kutyus. Együtt játszhatunk vele a családtagokkal, a gyerekeknek megtaníthatjuk, milyen egy felelős gazdi, hogyan is néz ki a jó kutya-ember kapcsolat. Egy jól nevelt kutyustól nem kell tartania senkinek, csak előnyökkel jár a kutyatartás.

Fotó: Pixabay

4. Szerezzünk új barátokat

Felnőttként ,ár nem megy olyan könnyen a barátkozás, mint kisiskolásként szerencsés esetben. A kutya a visszahúzódó, introvertált embereknek is remek alapot biztosít a baráti kör tágítására. Gondoljunk csak a közös sétákra, hogy milyen jólesik olyankor hasonszőrű emberekkel megtárgyalni kedvenceink szokásait! Egy kutya társasága remek lehetőség, hogy másokkal megismerkedjünk, a közös téma és érdeklődés pedig adott.

Kiemelt kép: Pixabay

Különleges szerkezet segítségével beszél gazdájával egy kutya
Az emberi beszéd kezdetleges formáját használja hatékonyan az okos kutyus.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik