Életmód

Balzsam a léleknek a szécsényi nyugdíjasok hógolyós örömtánca

Nem csak a húszéveseké a világ: vallják, hogy a tánc az öregedés egyik legjobb ellenszere.

Úgy tűnik, egyre népszerűbbek a közösségi portálokon és a legnagyobb videomegosztón közzétett táncos felvételek. A Sokszínű vidék éppen a napokban írt az egyik budaörsi középiskola tanárainak a diákok szalagavatóján bemutatott táncos műsoráról, mely hatalmas sikert aratott a helyszínen és olvasóink körében is.

Fergeteges tánccal lepték meg szalagavatós diákjaikat a budaörsi pedagógusok
A tanárok Fenyő Miklós és a Hungária dalaira táncoltak, a vastaps nem maradt el.

Táncolásban a Szécsényi Nyugdíjasklub sem szeretne lemaradni egy csoport mögött sem. Az ötven fős közösség a társaság vezetője, Bunder Irén irányításával rendszeresen tart aerobik foglalkozásokat, néhány hónapja pedig egyre többen hódolnak közülük a senior örömtáncnak.

A tánc az öregedés egyik legjobb ellenszere, mert nem csak a húszéveseké a világ. Azoknak is örömet jelent, akik részt vesznek benne és azoknak is, akik nézik

– vallják.

Amint hógolyós táncuk is mutatja: korukat nem a naptár számlálja, hanem a lelkük mutatja meg. Nem számít az ősz haj, a ráncok, fiatalságuk belülről árad

Ha éppen nem táncolnak, akkor vidám jeleneteket tanulnak és mutatnak be, rendszeresen kirándulnak, és olykor kártyapartikkal teszik változatossá  közösségi életüket.

Kiemelt kép: Facebook/Bunder Irén

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik