Életmód

25 éve a szabadban él Sanyi, a rendmániás nyíregyházi hajléktalan

Hétfőtől vasárnapig hajnali fél 4-kor kezdi a munkát és este 6-kor fejezi be. Szabadnapot nem ad magának.

Sokunkban élnek a hajléktalanokról sztereotípiák, amelyek a legtöbb esetben nem éppen pozitívak. A közvélemény úgy tartja, hogy életterük egyenlő a szeméttel, a felfordulással és a kosszal, dolgozni pedig nem akarnak. A 25 éve utcán élő Sanyi azonban mindent megcáfol: ő gyomlál, sepreget, szemetet szed hajnaltól napestig Nyíregyházán, írja a nyiregyhaza.hu.

Lehet eső, sár, hó vagy kánikula, a hajléktalan férfi hajnali fél 4-kor kezdi a munkát és este 6-kor fejezi be. Szabadnap nincs, hétfőtől péntekig szedi a szemetet kezében seprűvel, láthatósági mellényben főként a Széna téren és környékén.

Sanyi Jászberényben született, 58 éves lesz januárban. Semmi jövedelme nincs és mélyen vallásos. Élt gyógypedagógiai intézményben Szolnokon, majd Szigetváron, Pesten, Győr-Moson-Sopron megyében és végül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe, Nyíregyházára került.

25 éve a szabadban élek, nincs családom. Mindig a Széna tér és a Mező utca között mozgok, a napom azt követően ér véget, amikor befejeződik az iskola és a gyerekek hazamennek. Akkor még sok dolgom van, mert szedem utánuk a szemetet, meg a csikkeket, télen pedig ellapátolom a havat a buszmegállókból. Szeretem a rendet, ezért is dolgozok mindennap. Én ezért senkitől nem kapok pénzt, csak a jó Isten köszöni meg

– mondta a portálnak a férfi.

Sanyinak nagy álmai és vágyai nincsenek. A seprűje mellé örülne egy kis kézikocsinak,  amibe gyűjthetné a kiszedett gyomokat, és szeretne télire egy hólapátot is. No és vár  a„bebocsátásra”, ugyanis a Széna téren kiszemelt magának egy területet, amit nagyon szeretne rendbe tenni…

Fotók: nyiregyhaza.hu

Kórházba került a hajléktalan férfi, de négylábú barátai nem hagyták magára
Megható és felejthetetlen pillanatoknak voltak szemtanúi egy brazil kórház dolgozói a napokban.
Olvasói sztorik