Életmód

Szent Mihály napja lesz az állattenyésztők ünnepe

Ezzel is elismerik a hazai állattenyésztés hagyományait.

Az Országgyűlés egyhangú szavazással elfogadta azt az indítványt, hogy minden év szeptember 29-én, Szent Mihály napján legyen az állattenyésztők napja. Ez a nap a legeltető állattenyésztésben évszázadok óta a behajtás és a számadás ideje.

A döntés egyben azt jelenti, hogy az ország elismeri a hazai állattenyésztés hagyományait és azt a munkát, amely révén az állattenyésztők egyre növekvő szerepet töltenek be a nemzetgazdaság erősödésében.

Az új ünnepnap lehetőséget ad arra, hogy az állattenyésztők különböző kiállítások, vásárok, tudományos előadások vagy más rendezvények alkalmával tapasztalatot cserélhessenek, egyúttal bemutathassák hivatásuk szépségét, munkájuk fontosságát és életszemléletük lényegét.

Azonban az állattenyésztők napja túlmutat mindezen, hiszen fontos szerepet tölthet majd be az egyre szélesebb körben terjedő, az állati fehérjefogyasztást ellenző divatirányzatokkal szemben.

Az állati fehérjék fogyasztása ugyanis biológiai szükségletünk, az ember egészséges fejlődéshez és létének fenntartásához szüksége van a húsra, a tejre, a tojásra. (OS)

Kiemelt kép: Pixabay

Mihály holnap megmondja, milyen lesz az ősz és a tél
Régi időkben ezen a napon tilos volt a nőknek dolgozni.
Olvasói sztorik