Életmód

Kutyaszépségverseny színesíti a Tisza-tavi majálist

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
Fajtiszta és keverék ebeket is nevezhetnek Tiszafüreden.

Második alkalommal rendeznek szépségversenyt a tiszafüredi kutyastrandon, erről adott hírt a tiszafüredi önkormányzat közleménye.

A tiszafüredi Mancsos Pancsolóban tartják a Kutyás Majálist. Május elsején egész nap kutyás és családi programokkal várják a látogatókat. A nap egyik legnépszerűbb programja a Tisza-tó szépe kutyaszépségverseny, ahol kortól, nemtől és fajtától függetlenül lehet benevezni a kedvenceket, akiket szakmai zsűri értékel.

A Tisza-tó legszebb kutyájának megválasztása mellett a Szurkolók az Állatokért állatvédelmi előadást tart, a gyerekek állatasszisztált terápiás kutyás ügyességi versenyen mérhetik össze tudásukat, végül a nap jótékonysági tombolasorolással zárul.

Tiszafüred Város Önkormányzata

Az elmúlt években Tiszafüreden hagyománnyá vált, hogy a majális programja mindig tartalmazott valamilyen kutyás kísérőprogramot. A nagy érdeklődés miatt döntöttek úgy a szervezők, hogy 2023-tól önálló rendezvényként jelenjen meg a Kutyás majális. Tiszafüred állatbarát település, az év folyamán számos programmal, akcióval hívják fel a lakosság, ezen belül is a gyerekek, valamint a turisták figyelmét a felelős állattartásra.

Tiszafüred Város Önkormányzata

2018-ban nyitott meg a Mancsos Pancsoló Tisza-tavi kutyastrand, ami hamar a kutyás turisták kedvence lett és 2019-ben elnyerte a Szállás.hu Év Turisztikai Attrakciója II. helyezését.

A Kutyás majálist Tiszafüred Város Önkormányzata, a Tappancs Segítőkutyások Egyesülete és a Segíts Velünk Tiszafüred Alapítvány rendezi meg. A szervezők a gazdikat arra kérik, hogy a kutya oltási könyvét is tartsák maguknál. Az esemény csak jól szocializált, 3 hónapnál nem régebben féregtelenített, a korának megfelelő oltásokkal rendelkező, chip azonosítóval ellátott kutyával látogatható.

A nap programjairól bővebb információk ITT ELÉRHETŐK.

Kapcsolódó
Kutyabarát programokkal csábítanak a Tisza-tóhoz
Nem kell magára hagyni a kutyust a nyaralás idejére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik