Kertünk-Portánk

Fűszernövényekkel kártevőmentes lehet a kert

Pixabay
Pixabay
Ezek a fűszernövények segítenek abban, hogy a kerted kártevőmentes legyen.

Tavasszal és nyáron elkerülik majd a portádat az olyan nem kívánatos kártevők, mint például a levéltetve, a szúnyogok, ha a lentebb bemutatott rovarriasztó fűszernövényeknek is adsz egy kis helyet kertedben. Ezek a fűszernövények segítenek abban, hogy a kerted kártevőmentes legyen, írta honlapján az Agrároldal.

Bazsalikommal a szúnyogok ellen

A bazsalikom nagyon hatékony rovarriasztó növény. A legyeket és a szúnyogokat is taszítja. Ültesd el a kertedbe, vagy helyezd el a cserepeket a terasz körül, hogy kellemesebb legyen a szabadban töltött idő.

Pixabay

Levendulával a rovarok ellen

A levendula nagyon sok mindenre felhasználható, neveld a kertben, és tarts néhány csokrot a ház körül, hogy elűzd a nem kívánatos rovarokat, többek között a legyeket és a szúnyogokat.

Pixabay

Rozmaringgal a kártevők ellen

Védd meg zöldségnövényeid ezzel a csípős fűszernövénnyel. A bogarak rozmaringgal való távoltartása nem igényel különösebb munkát, mert maga az élő növény és az olaja is elriasztja a szúnyogokat.

Pixabay

Metélőhagyma a rovarok titkos ellenszere

A metélőhagyma elűzi a többek között a levéltetveket és az atkákat.

Pixabay

Citromfű kiváló szúnyogriasztó

A citronella manapság egyre népszerűbb olaj, amelyet a szúnyogriasztó termékek alapanyagaként használják fel. Ezt az anyagot a citromfűből nyerik ki. A növény nagyon jól érzi magát a napos, jó vízelvezetésű helyen akár virágcserépben, sziklakertben vagy a szabad földben is. A terasz környékére is érdemes ültetni belőle vagy kaspóba kihelyezni, hogy a szúnyogok ne zavarják a kint töltött időnket.

Pixabay

Ötletek, hogy hová ültesd a rovarriasztó növényeket

  • Ültesd a rovarriasztó fűszernövényeket olyan helyekre, ahol a leggyakrabban tartózkodsz vagy ahol a rovarok gyakran megjelennek.
  • Növelheted a rovarriasztó hatás erősségét a több, különböző fűszernövény együttes ültetésével.
  • A rendszeres metszéssel és a hajtások visszavágásával serkentheted a növény növekedését, így erősítve az illat intenzitását.
  • A fűszernövényeket ültesd konténerekbe is, amiket helyezhetsz az erkélyre vagy a teraszra.
Kapcsolódó
Fűszerkerti kisokos hobbikertészeknek
Így mindig kéznél lesz a friss fűszer, ami még zamatosabbá teszi a készülő ételt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik