Életmód

4+1 tipp: így teremts boldog karácsonyi hangulatot

Unsplash
Unsplash
Nem szabad feledni: karácsonykor a legfontosabb a család. Az öröm. A nevetés. Mások boldoggá tétele. Lelassulás. Jó ételek. Jó zene. Emlékek készítése. Közös játék. A szeretet.

Mindjárt itt a karácsony, itt vannak az ünnepek, és az év nehézségei miatt az idén is elveszni látszik a karácsony lényege. Máskor a rohanó életmódunk, a feszült tempónk az oka, hogy nem tudunk ráhangolódni a békére, ebben az évben a vírushelyzet vetít foltot az ünnepekre.

Nem figyelünk a családra, az adás örömére, és idén az együttlét varázslatát sem mindenkinek lesz lehetősége megélni. Hiába lenne ez a lassulás, boldogság, béke időszaka, szinte mindig csak úgy elrohanunk mellette.

Ha szeretnéd, hogy a körülmények ellenére a környezetedben karácsonyi hangulat legyen, hogy társadra, rokonaidra, szeretteidre ráragadjon a karácsonyi varázslat, próbálj ki néhány egyszerű dolgot!

Talán még nem késő, és az utolsó napok visszahozzák az izgalmat és örömet.

Kapcsolódó
Gyuri bácsi szerint a legszebb karácsonyi ajándék az, ha együtt lehet a család
Hogyan ünnepli a bükki füvesember és családja a karácsonyt? Elmesélték nekünk.

Nem szabad feledni: karácsonykor a legfontosabb a család. Az öröm. A nevetés. Mások boldoggá tétele. Lelassulás. Jó ételek. Jó zene. Emlékek készítése. Közös játék. Vidám karácsonyi filmek nézése együtt. Karácsonyi fények. Jó könyvek. A szeretet.

Hangolódjunk együtt a karácsonyra!

1. Ajándékozz mézeskalácsot!

Ha otthon sütöttél mézeskalácsot, ne restelld, s kínáld körbe az ismerőseidet. Hihetetlen csodát művel ez a tipikusan ünnepi süti. Garantáltan mindenkinek mosolyt csalsz az arcára, az ízek, illatok újra varázs-hangulatot teremtenek, ami ki is tart egy ideig.

2. Legyél te is Angyalka!

A karácsony lényege a szeretet. És adni olyan jó. Nagy öröm látni más boldogságát, mikor ajándékot bont, mikor tudja, hogy gondoltál rá.

Ha ezt te is szereted, készíts apró kis csomagokat és ajándékozz munkatársaknak, barátoknak, vagy csak egy néninek a szomszédban.

Adni jó, s megint egy fényes mosoly lesz a jutalmad!

Unsplash

3. Segíts!

Akár egy szomszédon, akár egy hajléktalanon, akár menhelynek segítesz, teszel egy csöpp kis jót. Erről szól a karácsony, nem?

Rengeteg szervezet is várja ebben az időszakban az adományokat. Nézz körül otthon! Ruha, amit nem használsz? Játék? Esetleg étel, konzerv, akármi?

Bár nem látod azt, akinek adod, garantáltan örömet szerzel valakinek!

Kapcsolódó
Adj vért, ajándékozz életet az ünnepi időszakban is!
A megyeszékhelyeken és Budapesten található vérellátó intézetek december 23-án, 27-én, 30-án és 31-én is nyitva tartanak.

4. Öltöztesd ünnepi díszbe a környezeted!

Szöszölj kicsit a díszítéssel, semmi a világon nem hangol jobban az ünnepekre.

Készíts karácsonyi koszorút, ajtódíszeket vagy karácsonyi díszeket. Fess vagy ragassz az ablakra, díszítsd fel a székeket, akassz égősort a teraszra, villanjon itt-ott a gyertya. A túlzó dolgok nem mindig szerncsések, de az ünnepi díszítésnek igenis varázshatalma van.

Próbáld csak ki! Egész környezetedre, s még saját magadra is csillagport fog szórni a fénylő díszítés! E mellé a karácsony illatait is felhasználhatod, garantáltan ráhangolódsz az ünnepekre.

Kapcsolódó
Környezetbarát karácsonyod lesz, ha ezt a nyolc dolgot magad készíted
Ha eddig nem költöttél rájuk, már ne is vedd fel ezeket a karácsonyi bevásárlólistádra.

+1. Ébreszd fel a hangulatot magadban is!

Ha mindezek ellenére még te magad is úgy érzed, ez most nem az igazi, nincs ünnepi hangulatod, szánj egy kis időt önmagadra.

Készíts fűszeres teát vagy forralt bort, lélegezd be az ismerős illatokat. Kötözz szaloncukrot, vagy csak sétálj egyet egy díszes, karácsonyi hangulatú városban. Kapcsolj karácsonyi zenéket, olyanokat, amik a gyerekkori békét idézik.

Ne feledd, adj magadnak is valamit! Ha mást nem, néhány nyugodt, csendes pillanatot!

Éld át az ünnepeket, legyen szép karácsonyod!

Kapcsolódó
Míves remekek a kézzel festett tárnoki karácsonyfadíszek
Ebben az üzemben az év minden napján karácsony van.
Olvasói sztorik